De studenten van de opleiding Bloem & Design van Lentiz | MBO Westland hebben op donderdag 15 november keihard gewerkt om de voorronde van de Skills Heroes vakwedstrijd voor bloembinder te winnen.Na een bemoedigend openingswoord door teamleider Martin de Groot startte de voorronde van Skills Heroes onder leiding van docent Bloem & Design, Anja Olijhoek met het checken van het beschikbare materiaal. Daarna kregen de studenten twee uur de tijd om vier opdrachten af te ronden. Ze begonnen met  het maken een handgebonden boeket met een commerciële verkoopprijs. Deze prijsindicatie moest worden onderbouwd met een berekening van de materiaalkosten en arbeidstijd. Terwijl de studenten hard aan hun boeket werkten kregen ze een telefoontje van een ‘klant’ met een bestelling. De klant moest netjes ter woord worden gestaan en de studenten moesten in het telefoongesprek de wensen van de klant achterhalen. De informatie uit het telefoongesprek noteerden ze op een bestelformulier en deze informatie was de input voor de vierde opdracht: een versierde cadeauverpakking die bij het eerder gemaakte boeket paste.

Thema

Dit jaar was er een thema rond de opdrachten. Het boeket en de versierde cadeauverpakking waren bedoeld voor iemand van de cast van de musical de Lion King die afscheid nam van de productie. Het Bloem & Design lokaal was een oase van de kleuren geel, rood, oranje en goud.
voorrondeskills

Jury

De studenten zijn door een vakkundige jury beoordeeld op zowel de opgeleverde producten als op het proces van werken. De jury bestond uit Karin Pasman (docent Bloem & Design, Lentiz | MBO Westland), Ingeborg Kemperman (docent Floral Design, Wellantcollege) en Pascal Zijlmans (Ambianze Bloem & Sfeer).

Vakwedstrijden

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo, waarbij studenten als beste in hun vakgebied uitgeroepen kunnen worden. De opbouw bestaat uit een voorronde, een halve finale en een hele finale. Aan de voorronde, die plaatsvindt op de eigen school, deden 18 studenten mee. Uiteindelijk kwam Tiffany van Lenten hierbij als beste uit de bus. Naomi Heijsteeg werd tweede en Rianne Boers behaalde een mooie derde plaats. De winnaar, Tiffany, strijdt namens Lentiz voor kwalificatie voor de finale, die van 20 tot en met 22 maart wordt gehouden. Hierin wordt gestreden om de landelijke titel. Vorig jaar wist Tiffany het te schoppen tot de derde plaats in deze landelijke finale, dit jaar proberen we dat resultaat natuurlijk te ovetreffen!