Dit schooljaar doet Lentiz mee aan drie Skills Talents vakwedstrijden. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. In tien verschillende teamvakwedstrijden kunnen derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. De opdrachten waar tijdens wedstrijden aan gewerkt wordt zijn gekoppeld aan het examendossier van de profielen in het vmbo. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied, maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen.

 

Leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland doen mee aan de vakwedstrijden Tuinontwerp en -aanleg en Bloemwerk. De provinciale kampioenschappen voor deze onderdelen voor regio Zuid-Holland vinden ook plaats in Maasland, op 6 februari.

Ook Lentiz | Het Groene Lyceum heeft met vierdejaars leerlingen meegedaan aan de vakwedstrijd Economie & Ondernemen. Leerlingen reageren enthousiast op de deelname aan de voorrondes. Ze vinden de opdrachten uitdagend, leerzaam en geven aan dat de opdrachten een reƫel beeld geven van de beroepspraktijk.
In het provinciaal kampioenschap strijden de deelnemers tegen teams van andere vmbo-scholen uit de regio. De vakteams die het provinciaal kampioenschap winnen, kwalificeren zich voor de nationale finale. Tijdens de nationale finale werken de deelnemers binnen het provincieteam samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk. Na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam uitgeroepen. Daarnaast wordt het beste provincieteam bekendgemaakt.