Lentiz | LIFE College heeft vandaag de Gouden Schoolkantine Schaal ontvangen uit handen van Jolanka Philipse, projectmedewerker van de Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Dit betekent dat de schoolkantine voor het 3e jaar op rij voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum en er genoeg gezonde keuze is voor de lunch en voor tussendoortjes. Lentiz | LIFE College in Schiedam draagt positief uit wat gezonde voeding voor haar leerlingen en studenten betekent. Zo worden leerlingen gestimuleerd om bewust over hun keuzes na te denken.

Duurzame voeding als onderdeel van LIFE College
De vmbo-mbo school in Schiedam besteedt veel aandacht aan gezonde duurzame voeding en een gezonde levensstijl. In samenwerking met mbo-studenten is een programma opgezet waardoor leerlingen en studenten bewuster worden van hun keuzes in voeding en bewegen. Ook is er in de school een watertappunt. Leerlingen en studenten kunnen daar hun flesjes hygiƫnisch vullen met schoon drinkwater.

8-tot-8-concept en een gezonde levensstijl
Bewegen hoort bij een gezonde levensstijl. Na schooltijd worden door docenten en jongerenwerkers elke middag diverse sportieve activiteiten georganiseerd voor leerlingen en studenten. Zo is er o.a. basketbal, zaal- en veldvoetbal, honkbal en dansen waar ingezet wordt op talentontwikkeling.

Zorg & Welzijn en mbo-opleidingen Voeding
Met de mbo-opleidingen Food & Lifestyle, Voeding & Kwaliteit en Voeding & Technologie en het toekomstig Zorg & Welzijn-plein voor vmbo, heeft duurzame voeding en een gezonde levensstijl een belangrijk plek in de school.

Bezoekers OPEN DAG ontvangen een gezonde voeding traktatie
Lentiz | LIFE College vertelt u meer over haar visie op gezonde voeding tijdens de Open Dagen. U bent van harte welkom op donderdag 24 januari van 16.00 u. tot 20.00 u. en zaterdag 26 januari van 9.00 u. tot 13.00 u.