“Jij bent een geweldige pitcher! High five!” Zo startten de LENthon’ers ‘Boot Camp 2: Leren Pitchen’ op 24 januari, een oefening om zelfvertrouwen op te bouwen. Tijdens de Boot Camp ontvingen de teams suggesties om hun pitch te verfijnen en werden ze klaargestoomd voor het startsein van de halve finale; het MT-overleg op 15 februari  met de Raad van Bestuur, directeuren, teamleiders en stafmanagers van Lentiz onderwijsgroep.

Leren pitchen

Pitchen betekent in twee minuten kort en krachtig aan je publiek vertellen waar jouw idee over gaat en waarom het zo’n goed idee is. Twee minuten is erg kort. Wat vertel je dan? In de Boot Camp leerden de deelnemers te beginnen met een energizer, een oefening om energie van te krijgen en met enthousiasme aan de slag te gaan. Daarna volgen de 10 gouden pitch-regels, om de deelnemers te helpen alles te vertellen wat ze moeten vertellen, op een onvergetelijke manier. Hierna was het tijd om het geleerde in de praktijk te brengen! De teams hebben geoefend en kregen daarna tips om hun korte optreden beter, creatiever, duidelijker neer te zetten.

 ‘Voor het echie’

Andere LENthon’ers gingen hen voor, maar het blijft spannend… Op 15 februari pitchen de teams voor het Management Team van Lentiz. Dit moment vormt het startsein voor de halve finale. Tot en met 1 maart kan iedereen stemmen op de verschillende klimaatinnovaties via de LENthon social mediakanalen. In de vorige editie waren er in die periode teams die de media opzochten: een artikel in de krant, een interview op de radio. Erg leuk en leerzaam!

 

pitchbc

Betrekken van het werkveld

Meer dan andere jaren willen we (lokale) ondernemers betrekken bij de LENthon. Daarom hebben we de teams opgeroepen om minstens één bedrijf mee te nemen naar de Grote Finale op 7 maart . Daar past ook een andere setting bij en daarom is de finale dit jaar in de Kroepoekfabriek te Vlaardingen. Je kunt je aanmelden via Eventbrite.

Terugblik

Ben je nieuwsgierig hoe de pitches er uitzien? Bekijk de pitchvideo’s van de afgelopen twee edities op Facebook. Heb je gewoon zin in positieve energie; bekijk dan de foto’s van Boot Camp 2, ook op Facebook of Instagram.