Op vrijdag 15 februari jl. startte de halve finale van de LENthon! Negen teams pitchten tijdens de MT-vergadering van Lentiz onderwijsgroep hun voorstellen voor verschillende klimaatinnovaties voor een leefbare, schone, duurzame en sociale leeromgeving. Na afloop stemde het publiek – het MT van de Lentiz onderwijsgroep – op hun favoriet. Vanaf maandag 18 februari kan het grote publiek via social media op de pitchvideo naar voorkeur stemmen. De winnaars winnen de felbegeerde LENthon Award en krijgen de mogelijkheid hun innovatieve idee tot uitvoering te brengen.

De pitch

Gespannen pitchten de teams in twee minuten hun klimaatinnovatie voor een volle zaal met directeuren, teamleiders, stafmedewerkers en de Raad van Bestuur van Lentiz. Ze werden beoordeeld op de vijf LENthon-wedstrijdcriteria:
1. Innovatie
2. Impact op het klimaat
3. Winst/besparing voor school
4. Uitvoerbaarheid
5. Opschaalbaarheid
Daarnaat keek het MT naar de koppeling van de innovaties met de werelddoelen.

Klimaatinnovaties in derde LENthon-editie

De innovaties zijn uiteenlopend, maar allemaal gericht op het oplossen van een klimaatuitdaging binnen de school van het team. Een paar voorbeelden van de ideeën die werden gepitcht: moes- en leeftuinen, Community Quests, de Plastic Shredder, AquaforWeeks-bloempotten en het Kraaienbos. Elke pitch had iets ‘spraakmakends’ zoals de zelfgemaakt jam van Lentiz | (V)MBO Maasland en de marktkraam van Lentiz | Dalton MAVO / Het Groene Lyceum. Dat maakte het voor het publiek niet makkelijker om een keuze te maken…

Zoveel mogelijk stemmen

Aan het einde van de lunch werd de uitslag bekend gemaakt. Lentiz | Floracollege staat op een voorlopige eerste plaats met de diervriendelijke insectentuin; op de tweede plaats vinden we Lentiz | LIFE College met het kraaienbos en op drie staat Lentiz | MBO Oostland met de eco-tuin.
De MT-stemming telt voor 50% mee. Vanaf maandag 18 februari staan de pitchvideo’s op YouTube en Facebook. Tot en met 1 maart (12 uur) kan er via deze kanalen gestemd worden. Deze online stemming zorgt voor de andere 50%. Het zou dus heel goed kunnen dat deze top drie nog verandert! Wie staan er straks in de grote LENthon finale?!
lenthonhalvefinale

Bestel een gratis ticket

Op 7 maart, van 15.00 tot 17.00 uur, wordt de grote LENthon finale gehouden in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Michaël Wilde van Eosta  zal hier een inspirerende presentatie houden over duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap.
De vijf finalisten zullen in de finale alles in de strijd gooien om in de onafhankelijke jury te overtuigen van hun idee. De winnnars gaan ervandoor met de eerste prijs; een geldprijs om de klimaatinnovatie in de eigen school te kunnen uitvoeren en natuurlijk de eer het winnende LENthonteam van 2019 te zijn! Wil je bij dit spektakel aanwezig zijn om je favoriete team aan te moedigen, bestel dan snel een gratis ticket via Eventbrite.