Op 6 en 7 maart stonden twee studenten van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum in de finale van Skills Heroes 2019 in Almere. Achttien studenten van negen mbo-instellingen uit heel Nederland streden tijdens het nationaal kampioenschap om de felbegeerde titel. Samen met acht andere teams behoren de leerlingen van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum tot de beste negen teams van Nederland in deze landelijke mbo-vakwedstrijd voor het beste internationale ondernemingsplan.

 

In september vorig jaar streden tijdens de kick-off van Skills Heroes 2019 Bonita Noordermeer en Fenne Zwinkels van Dalton Het Groene Lyceum voor een finaleplek. Het meedoen aan deze kwalificatiewedstrijd tegen andere mbo-scholen wierp zijn vruchten af, want de studenten werden uitgekozen om door te gaan naar de landelijke finale in maart.

fenne-zwinkels-en-bonita-noordermeer

Opdracht

Elke team kreeg bij de start van de wedstrijd in Almere de opdracht om het aanbod van FRUIT4ALL in tropisch fruit uit te breiden met vijf onbekende nieuwe fruitsoorten. Hiervoor werd het bedrijf BOM FRUTA in het Amazonegebied in Brazilië gekozen om onderzoek naar te doen. Aan Bonita en Fenne de taak om uit te zoeken welke vijf fruitsoorten de beste aanvulling zouden zijn op de bestaande productenlijn, maar ze moesten ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Is het de beste keuze de producten naar Nederland te krijgen via een schip of vliegtuig? Welke productiematerialen komen erbij kijken en op welke manier dienen de fruitsoorten te worden verpakt?

Engelse pitch

In twee dagen tijd, waarin Bonita en Fenne geen contact mochten hebben met hun begeleiders vanuit Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum en hun telefoon moesten inleveren, kregen ze allerlei opdrachten vanuit de organisatie. Alles kwam uiteindelijk samen in een Engelse pitch van vijf minuten, waarin ze het publiek en de juryleden uit het onderwijs en bedrijfsleven probeerden te overtuigen dat hun internationale ondernemingsplan het beste was.

De winst ging helaas niet naar de twee studenten van Lentiz | Dalton Het Groene Lyceum, maar desalniettemin is het een geweldige prestatie om op 16- en 17-jarige leeftijd je tot de top negen van Nederland te mogen rekenen. ​We zijn heel trots op Bonita en Fenne!

alle-teams