Voor het tweede jaar op rij is het RAB’s Theaterfestival voor middelbare scholen in Den Haag gewonnen door het Lentiz Floracollege uit Naaldwijk. De leerlingen Anja van Lier, Lisa Zwinkels en Joyce Hamstra speelden daar afgelopen weekend hun voorstelling ‘Veertig Dagen’, geregisseerd door Sara Zwigtman en Mandy van Winden.

Dit aangrijpende verhaal gaat over de vraag wat je zou doen als je te horen krijgt, dat je nog maar veertig dagen te leven hebt. In een afwisseling van humor en reflectie brachten zij een voorstelling die zowel het publiek als de jury wist te raken.

Ook vorig jaar ging de wisseltrofee naar Naaldwijk met de voorstelling ‘Verlegen Meisjes Beginnen Onderaan’. Het Lentiz Floracollege is een vmbo en cultuurprofielschool waar jaarlijks door de leerlingen diverse grote theaterproducties worden geproduceerd.

De winnende voorstelling van nu is ook komende woensdagavond om 19.30 uur nog een keer te zien in Theater Hofplein in Rotterdam, als onderdeel van het Scholieren Eenakterfestival

 

winnaars-rabs-festival