De komende vier jaar mag het Floracollege zich opnieuw ‘Erkende Cultuurprofielschool’ noemen. Dit keurmerk wordt alleen toegekend aan scholen die excellent onderwijs aanbieden op het gebied van kunst en cultuur. Helemaal bijzonder is dat er van de 44 scholen in Nederland die dit keurmerk hebben gekregen, maar een paar scholen een brede vmbo-school zijn, zoals het Floracollege.

Een visitatiecommissie heeft de school onlangs een hele dag aan een zwaar onderzoek onderworpen. Het hele leerplan van de kunstvakken, alle activiteiten van de kunstklassen en de musicalklas en het totale beleid van de school inzake kunst- en cultuuronderwijs is minutieus tegen het licht gehouden.

De commissie oordeelde uiterst positief: leerlingen zijn enthousiast over hun schoolkeuze. En dan vooral over de goede sfeer, de musicalklas, theaterklas, de kunstvakken en de vele activiteiten en mogelijkheden die de school biedt.

Het Floracollege ziet kunst en cultuur als een belangrijk onderdeel van de vorming van leerlingen. Ze krijgen daarom les in vakken als muziek, drama, dans en beeldende vorming. Voor leerlingen met een meer dan gemiddelde belangstelling in deze vakken zijn er speciale kunstklassen. Jaarlijks produceert de school twee of drie grote musicals, een grote toneelvoorstelling en talloze kleinere optredens en exposities.

Voor wie de leerlingen van de school eens in actie wil zien: op donderdag 4 juli om 19:00 uur en op vrijdag 5 juli om 20:15 uur wordt in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk de musical ‘Wouter’ opgevoerd. Aan deze voorstellingen werken ruim 80 leerlingen voor en achter de schermen mee. Het verhaal is gebaseerd op het boek ‘Woutertje Pieterse’ van Multatuli, waaraan tekstschrijver en componist Hans Tobel, regisseur Mandy van Winden en choreografe Jaedy van den Broek een eigentijdse draai hebben gegeven. Dit drietal is de drijvende kracht achter de musicalklas van het Floracollege.

Kaarten voor de voorstelling zijn te reserveren via www.westlandtheater.nl of via de kassa van De Naald.

flc-cps-postera1-2019-defhr