Cursus & Consult

Bindmiddelen en emulgatoren

Dit voorjaar komt het IJscentrum met twee ‘specials’: exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In de eerste special gaan we in op bindmiddelen en emulgatoren.

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. Bindmiddelen en emulgatoren komen aan de orde tijdens de basiscursus IJsbereider. Tijdens deze special ga je meer de diepte in op dit thema..

Bindmiddelen en emulgatoren

Special: Bindmiddelen en emulgatoren

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Er worden heel veel bindmiddelmixen gebruikt in de ijssalon. Vaak gebruiken ijsbereider een standaard bindmiddelenmix. Daar is niets mis mee, maar wát zit er eigenlijk in? Weten waaruit een recept is opgebouwd, draagt bij aan het kunnen optimaliseren van je recepturen.

Tijdens deze dagtraining leer je onderscheid maken tussen (de werking van) verschillende bindmiddelen. Wat doet guargom, waarom voeg je johannesbroodpitmeel toe? Ook leer je zelf enkelvoudige en meervoudige bindmiddelen opbouwen. De beschikbare kant-en-klaarmixen voor bindmiddelen worden nader toegelicht. Emulgatoren, warme en koude bindmiddelen komen aan de orde. In zowel ijs op waterbasis als melkbasis.

Bekijk hier alle ijs cursussen

Voorkennis

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur en locatie

1 dag in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen