Cursus & Consult

Cacao en chocolade-ijs

Dit voorjaar komt het IJscentrum met twee ‘specials’: exclusieve dagtrainingen die de focus leggen op één onderwerp. In deze special gaan we in op cacao en chocolade-ijs.

De cursus is bedoeld voor ijsbereiders die zich verder willen specialiseren. Cacao is net als melk een ingrediënt dat vele vetpercentages kent. Chocolade kent vele variëteiten. Dat maakt het een mooi ingrediënt om mee te variëren.

Cacao en chocolade-ijs

Special: Cacao en chocolade-ijs

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Een echte professional krijgt een kick van een perfect berekend ijsje. Maar in hoeverre wordt rekening gehouden met het ingrediënt cacao? Ook cacao kent vele variaties. Zo is er magere en vollemelkpoeder, maar is cacao ook verkrijgbaar in diverse vetpercentages. Tijdens deze cursus leer je cacao beter ‘begrijpen’. Daarnaast komen alle chocoladesoorten aan bod. Zodat je met deze kennis een perfect chocolade-ijs kunt samenstellen.

Deze dagtraining bestaat uit een deel theorie en een praktijkdeel. Naast vetpercentages berekenen, ga je aan de slag met diverse manieren van verwerken van chocolade in ijs. Aan bod komen alle soorten chocolade-ijs: melk, puur, wit, Ruby en sherbet.

Bekijk hier alle ijs cursussen

Voorkennis

Je hebt de basiscursus IJsbereiden gedaan of je beschikt over soortgelijke kennis. Deze cursus betreft een verdere specialisatie. Twijfel je over je voorkennis, stuur dan gerust een mailtje naar communicatie@ijscentrum.nl.

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur en locatie

1 dag in het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen