Cursus & Consult

Examen ijsbereider

Het examen is voor degenen die op een professionele wijze betrokken zijn bij het proces van ijsbereiden. Je bent in staat om recepturen te berekenen en je hebt aangetoond op de meest hygiënische wijze ijs en aanverwante producten te kunnen bereiden.

Je bent geslaagd voor het examen indien je voor zowel het theorie-examen (twee vakken) als het praktijkexamen ten minste het cijfer 6 behaald.
Indien je alleen slaagt voor het theorie-examen dan ontvangt je het theoriecertificaat. Als je alleen slaagt voor het praktijkexamen, dan ontvangt je het praktijkcertificaat.

Lentiz| Cursus & Consult - patisserie

Examen ijsbereider

Aanmelden voor het examen?

Data en inschrijven

Inhoud

Het examen bestaat uit twee theorievakken, te weten Vaktheorie en Receptuurberekening en een praktisch deel.
Bij Vaktheorie krijg je vragen over zeer uiteenlopende zaken, zoals samenstelling/ingrediënten van ijs, ijsbereiding en hygiëne.

Het praktische deel omvat een aantal opdrachten waarbij praktische vaardigheden worden getoetst, zoals ijsbereiden en serveren en het beoordelen.

De examens worden uitsluitend georganiseerd in overleg met het IJscentrum.

Kosten

€245,00 exclusief BTW

Cursusduur

1 dag