Gespecialiseerd IJsbereider Vaktechniek
Wil jij je creatieve kant op het gebied van ijs verder ontwikkelen? Of wil je je assortiment uitbreiden met patisserie? Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op de verwerkingstechnieken van diverse ijssoorten in ijstaarten en -gebak en het ontwikkelen van creativiteit in ijscreaties.
Na het behalen van het examen ontvangt u het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider– Vaktechniek. Dit certificaat vormt samen met het deelcertificaat Gespecialiseerd IJsbereider Technologie het diploma Gespecialiseerd IJsbereider.

Inhoud
Dag 1 – Het bereiden van de basiselementen van ijsgebak
Dag 2 – Het inzetten van diverse soorten ijsgebak
Dag 3 – Het presenteren van ijs in de vitrine en de opbouw van ijscoupes
Dag 4 – Afwerkingstechnieken van ijsgebak
Dag 5 – Bereiden en presenteren van ijsdesserts
Dag 6 – Presentatie van de eindopdracht
Dag 7 – Examen
Voorkennis
Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd.
Het is noodzakelijk om voldoende praktijkervaring te hebben in het bereiden van ambachtelijk ijs.
Kosten
€1360,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.
Cursusduur
7 dagen