Cursus & Consult

IJs en Patisserie

Wil je zelf je patisserie maken? Op basis van pure grondstoffen, zonder halffabricaten aan de slag? De cursus is ontwikkeld door het IJscentrum en heeft een sterk praktisch karakter.

Alles wordt volledig zelf bereid. De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en zich verder wil bekwamen in het ontwikkelen van nieuwe producten en het ontwerpen en presenteren van moderne ijscreaties.

IJs en Patisserie

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Tijden de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Het bereiden van diverse ijssoorten
Het bereiden en verwerken van diverse beslagsoorten
Het bereiden en verwerken van schuimsoorten
Het bereiden en verwerken van verschillende glacages
Het inzetten van taarten en gebakvormen
Het op de juiste wijze lossen van ingezette vormen
Het afwerken van ijstaarten en –gebak
Het verwerken van chocolade tot decoraties en garnituren
Het verwerken van diverse ijssoorten in dessertglaasjes
Het presenteren van ijstaarten, ijsgebak en ijsdesserts

Voorkennis

Cursisten worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg hebben afgelegd.

Kosten

€605,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

2 dagen