Cursus & Consult

IJs en Patisserie

Wil je zelf je patisserie maken? Op basis van pure grondstoffen, zonder halffabricaten aan de slag? De cursus IJs & Patisserie, ontwikkeld door het IJscentrum, heeft een sterk praktisch karakter.

In deze cursus wordt alle patisserie volledig zelf bereid.

IJs en Patisserie

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Tijden de cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Het bereiden van diverse ijssoorten
Het bereiden en verwerken van diverse beslagsoorten
Het bereiden en verwerken van schuimsoorten
Het bereiden en verwerken van verschillende glacages
Het inzetten van taarten en gebakvormen
Het op de juiste wijze lossen van ingezette vormen
Het afwerken van ijstaarten en –gebak
Het verwerken van chocolade tot decoraties en garnituren
Het verwerken van diverse ijssoorten in dessertglaasjes
Het presenteren van ijstaarten, ijsgebak en ijsdesserts

Voorkennis

Cursisten kunnen worden toegelaten tot de cursus als zij kunnen aantonen de cursus IJsbereider, óf een cursus van gelijkwaardig niveau, volledig te hebben gevolgd en met goed gevolg te hebben afgelegd.

Kosten

€575,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

2 dagen