Cursus & Consult

IJs receptuur berekenen

Een goed uitgebalanceerd recept van een ambachtelijke ijs mix is de basis voor een kwaliteitsproduct. Met andere woorden een ijsje met een gladde structuur, de juiste smaakbeleving en smelteigenschappen in de mond wat vraagt naar meer. Daarbij opgeteld de gewenste luchtopslag een goede schepeigenschappen en stabiliteit, maakt uw product optimaal. Inzicht in recepturen is daarom onontbeerlijk voor een vakman die zijn eigen recepten wil ontwikkelen of een andere draai wil geven aan zijn ijs.

Door inzicht te krijgen in de receptuurbalans van ambachtelijk ijs leer je recepten samenstellen of bestaande recepten te verbeteren. Tijdens de cursus wordt met de cursisten een receptuurberekeningssheet opgebouwd en uitgewerkt in Excel. Deze krijg je aan het eind van de cursus op USB-stick mee zodat je gelijk thuis aan de slag kunt gaan.

Lentiz| Cursus & Consult- receptuur berekenen

IJs receptuur berekenen

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Inzicht krijgen in de samenstelling van een ijsrecept en de invloed van de smaakcomponenten
Leren bijsturen van de eigenschappen van het eindproduct op basis van kwaliteitsparameters van een recept
Het leren berekenen van de vriespuntverlaging
Het berekenen van de voedingswaarden van een product

*Het is mogelijk om een eigen recept mee te nemen

Voorkennis

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden beheerst en basiskennis heeft van de samenstelling en eigenschappen van de grondstoffen die gebruikt worden bij de ijsbereiding. Basisvaardigheden bij het gebruik van een computer zijn gewenst.

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief lesmateriaal

Cursusduur

1 dag