Cursus & Consult

IJsbereiden in de Horeca

Je bent als chef in de keuken dagelijks bezig met het bereiden van geluksmomenten voor je gasten. Het ijsdessert is er daar één van. Het dessert is de afsluiter van het diner. En is vaak bepalend voor het belevingsoordeel van de gasten. Het moet dus top zijn, ook het ijs.
Altijd al de ins- en outs willen weten over de bereiding van echt ambachtelijk ijs? Hoe het wordt gemaakt en hoe onderscheidend je daarmee kan zijn?

Het IJscentrum heeft een cursus ontwikkeld die speciaal gericht is op het bereiden van ambachtelijk ijs in de restaurantkeuken. Naast de basiskennis van zowel ambachtelijk vruchtenijs als ijs op melkbasis, wordt veel aandacht besteed aan de receptuurbalans. Die balans is vooral van invloed op het mondgevoelen smeltgedrag, wat uiteindelijk bepalend is voor de smaakbeleving.

Lentiz| Cursus & Consult - IJsbereiden in de horeca

IJsbereiden in de Horeca

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Beide cursusdagen bevatten zowel een theoretisch als een praktisch deel. Het accent ligt op de praktijk. Doordat met verschillende typen ijsmachines wordt gewerkt, wordt duidelijk wat de verschillen zijn zowel gebruik en kwaliteit van het eindproduct..
• Tijdens de 1e cursusdag wordt ijs op basis van melkbestanddelen behandeld.
• Tijdens de 2e cursusdag komt het vruchtenijs aan bod.

Cursusaanbod IJscentrum

Voorkennis

Deelnemers moeten bekend zijn met de professionele hygiëneregels in de keuken. Daarnaast is werkervaring in een keuken zeer gewenst

Kosten

€605,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

2 dagen