Cursus & Consult

IJsbereider

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt en jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus ijsbereider van het IJscentrum is met name gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf. Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. Ook samenwerking is een belangrijk aspect. Daarom wordt tijdens de praktijk voor een groot deel in teams gewerkt en geëvalueerd. De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een specialist op dit gebied.

Na afloop van de cursus is het mogelijk om examen te doen.

IJsbereider

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Dag 1 – Het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode
Dag 2 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten
Dag 3 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers
Dag 4 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen. Thuisopdracht: vruchtenijs receptuur berekenen
Dag 5 – Proefondervindelijk vruchtenijs bereiden. Evaluatie van het vruchtenijs dat wordt gedraaid naar eigen recept. Thuisopdracht: roomijsrecept berekenen
Dag 6 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende percentages droge stof.
Het verwerken van variegato’s. Evaluatie van het roomijs dat wordt gedraaid naar eigen recept

Voorkennis

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. Enige affiniteit met voedselbereiding is gewenst.

Kosten

€1.095,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen. Na het volgen van deze cursus kunt u deelnemen aan het examen IJsbereider.

Cursusduur

6 dagen