Cursus & Consult

IJsbereider

Wil jij leren hoe je echt ambachtelijk ijs maakt? Wil je jezelf onderscheiden door het draaien van eigen ijsrecepturen? De cursus ijsbereider van het IJscentrum is met name gericht op de praktijksituatie van het ambachtelijk ijsbedrijf.

Theorie en praktijk

Tijdens de theorie wordt de basis gelegd van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. Ook samenwerking is een belangrijk aspect. Daarom wordt tijdens de praktijk voor een groot deel in teams gewerkt en geëvalueerd. De cursus is thematisch opgebouwd. Elke dag heeft een eigen thema en wordt verzorgd door een specialist op dit gebied.

Na afloop van de cursus is het mogelijk om examen te doen.

Doel

Aan het eind van deze cursus kun jij met verschillende typen machines werken en zelfstandig ijs maken. Daarnaast heb je de basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur onder de knie. Ook presentatie is een belangrijk aspect tijdens deze cursus.

 

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden met de verkoop van ambachtelijk ijs. Of je hebt als ijssalonondernemer een talent in dienst die je deze opleiding wilt laten doen. Of je komt uit een geheel andere sector en waagt de stap naar de ambachtelijke ijsbereiding.

Lentiz| Cursus & Consult - patisserie

IJsbereider

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Dag 1 – Het proces van ijsbereiden, kennismaken met de apparatuur en de hygiëne-eisen volgens de hygiënecode
Dag 2 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende melkproducten
Dag 3 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende suikers
Dag 4 – Proefondervindelijk ijsbereiden met verschillende bindmiddelen.
Dag 5 – Proefondervindelijk vruchtenijs bereiden.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen vooropleiding vereist. Enige affiniteit met voedselbereiding is gewenst.

Kosten

€1.150,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen. Na het volgen van deze cursus kunt u deelnemen aan het examen IJsbereider.

Cursusduur

5 dagen