Cursus & Consult

Special: Drageren en grab & go chocolade

Een bijzondere chocolate-coated cursus op het IJscentrum! Wij bieden een dagcursus aan waarin we je onderdompelen in de chocolade-impulsproducten. Deze zogenoemde grab & go-artikelen doen het altijd goed in de ijssalon, bakkerij en chocolaterie. Voor deze special schakelen we de expertise in van Callebaut, Selmi en Food Dynamics.

Opleidingsadvies Direct inschrijven

Drageren

De cursusdag bestaat uit twee delen: een ochtend- en een middagprogramma. Merel Rijnen leert je alles over drageren. Merel is voedingsmiddelentechnoloog en eigenaar van het innovatieve Food Dynamics. Als geen ander verstaat zij de kunst van het drageren. Een lekkernij voorzien van een coating (drageren) kan met suiker, maar ook met chocolade. Met behulp van de drageerketel van Selmi maak je de meest glimmende glimmende dragees. Denk aan gecoate amandelen, of je eigen variant op de Maltezers. Verschillende vullingen, maar ook verschillende chocoladecoatings passeren de revue.

Naast losse verkoop van drageerwerk, leent dit gecoate lekkers zich uitzonderlijk goed als garnituur door ijs. Immers, door krokantjes, noten en dergelijke te voorzien van een goede coating, blijft de crunch behouden in ijs. En laat ‘crunch’ in ijs nu net een trend zijn!

Grab & GO

In het andere cursusdeel staan de grootmeesters van de chocolade, Ton Jongejan (Callebaut) en Hidde de Brabander voor je. Zij zorgen voor de nodige inspiratie als het gaat om grab & go-artikelen. Items die je verkoop een flinke boost genereren voor je omzet. Wie kan nu een blokzakje met pindarotsjes of breekchocolade weerstaan? Of wat denk je van tabletten en gevulde repen? Zet je eigengemaakte creaties op een opvallende spot (bijvoorbeeld naast de kassa) en je begrijpt waarom we er de term ‘grab & go’ aan hangen.

special-drageren-en-grab-en-go- chocolade

Special: Drageren en grab & go chocolade

Starten met deze dagcursus?

Data en inschrijven

Inhoud: Special: Drageren en grab & go chocolade

1 dagdeel drageren
1 dagdeel chocoladeartikelen ‘grab & go’

Bekijk hier alle cursussen van het IJscentrum

Wie volgen deze cursus?

IJsmakers, bakkers, banketbakkers, chocolatiers

Voorkennis

Geen

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

1 dag

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen