Cursus & Consult

Special: Macarons de Paris

Deze delicatesse is niet alleen een topseller in de patisserie: ook ijsbereiders kunnen hiermee voor de dag komen! Macarons maak je in alle kleuren van de regenboog, met tussen de twee koekjes een smeuïge lekkernij op basis van bijvoorbeeld fruit of chocolade. Bonus voor de ijsmaker is natuurlijk dat je ook macarons met ijs kunt presenteren, of de koekjes ter decoratie op een bol ijs kunt aanbieden.

Maak perfecte macarons

Tijdens deze dagtraining leer je het klassieke koekje op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker from scratch te maken. Zonder voorgestanste siliconenmatjes, zonder poespas. Maar met de perfecte bite en het gewenste glimmende laagje. Uiteraard komen ook smakelijke ganaches, fruitgeleien en andere smakelijke smeersels aan bod. Uiteraard vergeten we de ijsvullingen niet in het IJscentrum ;). Jouw docent deze dag is Hidde de Brabander, Meester Patissier en SVH Meesterijsbereider.

special-macarons-de-paris

Special: Macarons de Paris

Starten met deze dagcursus?

Data en inschrijven

Inhoud: Special: Macarons de Paris

  • Klassieke koekje op basis van ei, amandelpoeder en poedersuiker
  • Ganaches
  • Fruitgeleien
  • Ijsvullingen

Bekijk hier alle cursussen van het IJscentrum

Voorkennis

Geen

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

1 dag

De cursus wordt verzorgd door het IJscentrum, gevestigd in de Food Innovation Academy in Vlaardingen