Suikerreductie in ijs
Tijdens de dagcursus suikerreductie in het IJscentrum staat één vraag centraal. Wat is suikerreductie precies? Is dat simpelweg het weglaten van suikers in je ijs? Of verlaag je het deel bestaande suikers en vervang je dit voor alternatieven? En wat doen beide keuzes met jouw compositie?
Suikerreductie: weglaten of vervangen
“Suikerreductie in ijs klinkt heel eenvoudig”, vertelt IJscentrum-manager Hidde de Brabander. “Maar hoe doe je dit? Welk effect heeft elke handeling op de vriespuntverlagende werking? Wat doet het met de smaak? En ga je voor een lagere zoetkracht, of wil je dat je ijsje zoet blijft? Vervang je suiker door plantaardige suikers, of voeg je vezels toe?”
Tijdens de dagcursus Suikerreductie is het de bedoeling om met vervangende suikers en vezels, dezelfde structuur na te bootsen. In zowel sorbetijs als ijs op melkbasis. Op deze manier is jouw aangepaste receptuur eenvoudiger te implementeren in jouw ijsbereidingsproces.

Inhoud
- Wat is suikerreductie?
- Aan de slag met (plantaardige) suikervervangers en vezels
Voorkennis
Vooropleiding basis ijsbereider of soortgelijke relevantie ervaring
Kosten
€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.
De cursus vindt plaats op het IJscentrum in de Food Innovation Academy in Vlaardingen
Cursusduur
1 dag