Cursus & Consult

Vegan ijs

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Maar waar moet je in je receptuur rekening mee houden als je koemelk vervangt door bijvoorbeeld amandeldrank? En wat doen plantaardige eiwitten ten opzichte van dierlijke eiwitten in je mix? Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum.

Plantaardig (vegan) eten raakt steeds meer in trek. Onderzoek wijst uit dat ‘vegan’ een van de blijvende foodtrends is na de coronacrisis. Eén van de redenen hiervoor is het aantal coronagevallen in de vleesindustrie. De argumenten om een plant based diet te volgen lopen uiteen. Men eet veganistisch uit ethische overwegingen, of vanwege bijvoorbeeld lactose-intolerantie. Het gezondheidsaspect speelt ook een grote rol. En last but not least: vegan is ontzettend hip. Het aanbod zuivel- en vleesvervangers breidt alsmaar uit in de retail. Ook in de ijssalon zie je het vegan aanbod inmiddels verder gaan dan een sorbetijsje.

producten om ijs te maken - Vegan ijs

Vegan ijs

Starten met deze cursus?

Data en inschrijven

Inhoud

Tijdens de dagcursus Vegan IJs gaan we aan de slag met theorie en praktijk. Want wat verstaan we nu precies onder ‘vegan’? De cursisten proeven verschillende plantaardige proteïnes en zuivelvervangers. Daarna worden de diverse plantaardige vervangers verwerkt in ijs. Deze Vegan dag draait niet alleen om plantaardige alternatieven op melkijsjes; ook staan de cursisten voor de uitdaging om sorbets te maken op basis van notenstructuren.

Bekijk hier alle ijs cursussen

Voorkennis

Cursus ijsbereider

Kosten

€245,00 exclusief BTW en inclusief cursusmateriaal en grondstoffen.

Cursusduur

1 dag