Cursus & Consult
hondje in de sneeuw - hondentrimsalon

Een mobiele hondentrimsalon

Rebecca van den Berk (45 jaar) start in 2019 haar eigen mobiele hondentrimsalon. Zij volgde de opleiding hondentrimmen. Lees hier hoe Rebecca het roer omgooit. Het is eind 2016 als ik besluit dat ik het roer omgooi. Ik werk op dat moment 21 jaar bij een zorgverzekeraar en de zoveelste reorganisatie kondigt zich aan. Een mooi moment om de balans op te maken en te bedenken of ik dit werk tot mijn pensioen wil blijven doen.

De conclusie is ‘nee’. Ik wil iets anders. Maar wat? Na lang nadenken weet ik het. Ik word hondentrimster. Ik besluit een kijkje te nemen in de hondentrimsalon van een nicht, ga naar de open dag van het Prinsentuin College (nu Curio) en ik weet het zeker. Ik ga het doen!

Waarom hondentrimster?

Ik ben opgegroeid met honden en ik vind ze geweldig. Toen ik ging nadenken over wat voor werk ik wilde gaan doen wist ik één ding zeker: geen stressvolle kantoorbaan meer. Ik wilde werken met mijn handen in plaats van met mijn hoofd. En waardering krijgen en iets doen waarvan ik blij word. Mijn eigen hondje wordt elke 8 weken in een trimbus (mobiele hondentrimsalon) getrimd en ik zei altijd dat ik dat ook wel zou willen doen. Dus de keuze om hondentrimster te worden was voor mij eigenlijk logisch.

Rebecca knipt hond op tafel - hondentrimsalon

Wat vond ik van de opleiding en wat heb ik geleerd?

De opleiding vond ik erg leuk en leerzaam. Alles wat je moet weten komt uitgebreid aan bod. De theorielessen gingen over rassenkennis, vachtkennis, materiaalkennis, huidaandoeningen, gedrag, ergonomisch werken, inrichten trimsalon, EHBO en omgang met klanten. De praktijk leer je tijdens de praktijklessen, maar vooral tijdens je stage (minimaal 480 uur). Trimmen is meer dan alleen maar knippen, plukken of ontwollen. Alle theorie pas je tijdens je stage in de praktijk toe.

Wat heeft de opleiding voor mij betekent?

Nou best veel. Ik heb geleerd dat je nooit te oud bent om te leren. Dat je niet op moet geven en dat als je iets echt wil, dat het je dan lukt. Ik heb echt weleens gedacht ‘waar ben ik aan begonnen?’. Maar wat was ik trots op mezelf toen ik was geslaagd. Sinds 1 maart 2019 ben ik de trotse eigenaar van Trimsalon Boomers & Zo.

Mobiele hondentrimsalon

Mijn droom, het hebben van een mobiele trimsalon, is ook uitgekomen. Eind 2019 heb ik een bus gekocht en deze heb ik (samen met mijn vader) naar mijn eigen smaak ingericht als trimsalon. Het is mijn eigen paleisje op wielen.

Ik kom met mijn bus bij de mensen thuis. De hond wordt in de bus in alle rust gewassen en getrimd. Er zijn geen andere honden aanwezig. Dit is vooral voor bange en oude hondjes fijn. Ik neem voor elk hondje uitgebreid de tijd. Ik zeg altijd tegen de hondjes dat ze moeten genieten, want het is immers hun beauty behandeling. Mijn klanten zijn vooral mensen die zelf niet naar de trimsalon kunnen of mensen die kiezen voor gemak.

Terug naar het nieuwsoverzicht