Cursus & Consult
hond trimmen op tafel - hondetrimmen in garage

Hondentrimmen in de garage

In September 2018 is Kelly Vermeulen gestart met de opleiding hondentrimmen. Na het behalen van haar diploma verbouwd ze de garage om tot hondentrimsalon. Lees hier waarom ze elke dag met een glimlach aan het werk gaat.

Droombaan

Hondentrimmen in de garage? Het is mijn droom om met dieren te werken en vooral honden. Samen met mijn verleden als kapster dacht ik dat hondentrimmen perfect zou zijn. En wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt.

Opleiding hondentrimmen

Na lang nadenken maak ik de keuze: ik start met de opleiding hondentrimmen. Dit omdat ik helemaal niet op mijn plek zat waar ik werkte en toch wel aan de toekomst begon te denken. Ik was inmiddels 30 en wilde niet in de detailhandel blijven hangen. Omdat ik zelf in Breda woon heb ik gekozen voor Curio. Ook vond ik het prettig dat de opleiding in de avond uren was.  Dit gaf mij meer ruimte om het goed te combineren met mijn werk en stage. Tijdens de opleiding waren er 10 theorie avonden en 10 praktijk avonden. De theorie is duidelijk en overzichtelijk. En de praktijk avonden vlogen voorbij omdat je je zelf meegebrachte hond zelfstandig mocht trimmen.

hond trimmen op tafel - hondetrimmen in garage

Ervaring opdoen door stages

Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen. Dit was nog wel een opgave om te zoeken. Uiteindelijk heb ik een stage kunnen vinden in Tilburg en heb hier heel veel geleerd en ontzettend naar mijn zin gehad. Op je stage leer je toch het meeste! Omdat ik al een voorsprong had omdat ik 5 jaar kapster ben geweest ben ik echt door mijn stage gevlogen. Naast mijn stage werkte ik nog 20 uur om toch nog rond te komen. Aan het einde van mijn stage heb ik nog bij een aantal andere trimsalons een dagje meegelopen om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Dit was echt super leerzaam omdat elke trimmer een andere werkwijze heeft en andere producten gebruikt.

Diploma hondentrimmen

Mijn gehele stage heb ik binnen het schooljaar afgerond. En heb mijn examen in Juni 2019 mogen doen.  Deze heb ik goed afgerond dus binnen een jaar heb ik mijn diploma hondentrimmen IN THE POCKET.  Hier heb ik hard voor moeten werken. Maar het was het allemaal waard.

Ondernemingsplan

Halverwege mijn stage ben ik ook begonnen aan een ondernemingsplan omdat ik er zeker van was dat ik een eigen trimsalon zou gaan openen. Ik heb hiervoor een cursus gevolgd en deze samen met studenten op de Hogeschool Avans geschreven. Uiteindelijk is op papier mijn trimsalon tot leven gekomen.

Hondentrimmen in garage: Fur Sure

FUR SURE is de naam van mijn trimsalon. In Februari 2019 hebben mijn vriend en ik besloten om toch echt de garage om te gaan bouwen naar trimsalon. Heel dit proces was super om te doen en uiteindelijk op 1 augustus was de verbouwing klaar en kon ik gaan starten in mijn salon. Tot op de dag van vandaag heb ik geen minuut spijt van mijn keuze en werk elke dag met een glimlach.

Ik ben natuurlijk beginnend trimmer en alles is nieuw en spannend en het duurt allemaal net iets langer maar ik zie mezelf groeien in alles. Inmiddels zit ik 3 dagen in de week vol en hopelijk worden dat er snel 5.

Veel succes met het starten van je opleiding en zet hem op!

Heb jij dezelfde droom als Kelly? Lees hier alles over de opleiding hondentrimmen
Nagels hond knippen - hondentrimmen in garage
Terug naar het nieuwsoverzicht