Cursus & Consult
Honden op een rij - hondentrimmen

Hondentrimmen in je eigen salon?

Lentiz | Cursus & Consult start in september met de opleiding hondentrimmen. Demi Steegers (20 jaar) is na het behalen van haar diploma in 2018 haar eigen hondentrimsalon gestart. Demi vertelt je graag meer over de opleiding hondentrimmen en over haar eigen salon.

Van opleiding geswitcht

Hallo mijn naam is: Demi Steegers (20 jaar). Ik werkte al een aantal jaar bij een hondenpension. Daar was ik al veel bezig met honden wassen, borstelen en föhnen. Hierdoor besloot ik te stoppen met de dierenopleiding niveau 4 bij Prinsentuin College in Breda. Mijn droom was om een eigen trimsalon te starten en daarom switchte ik naar de hondentrimopleiding.

hond op trimtafel - hondentrimmen

Opleiding hondentrimmen

De opleiding hondentrimmen is geweldig! De lessen waren leuk, de lerares is erg goed en ik had gezellige mede studenten. Ik heb een hoop geleerd. Van poedels knippen, ontwollen, plukken, effileren enzovoort. De theorielessen zijn ook erg leerzaam. Tijdens de opleiding word je goed begeleidt en alles wordt goed geregeld. Om praktijkervaring op te doen mocht ik bij twee bedrijven stage lopen: Scoobie en Janneke in Tilburg. Dat was zeer leerzaam! Vervolgens ben ik in 2018 geslaagd voor de opleiding hondentrimmen.

Hoe ziet een werkdag eruit bij Deem’s?

Na de opleiding ben ik aan de slag gegaan in mijn eigen salon aan huis: Hondentrimsalon Deem’s. Een werkdag start meestal rond 9 uur. Voordat ik mijn salon open leg ik altijd eerst mijn spullen klaar. Ik woon zelf op een recreatiepark en daarom is het soms lastig voor de klanten om de salon te vinden. Daarom haal ik ze altijd op bij de poort met mijn auto. Ik maak even een praatje met de klant en kijk wat de wensen zijn. Vervolgens neem ik de hond mee naar mijn salon en ga ik aan de slag.

Ik behandel altijd maar 1 hond per keer, tenzij ze bij elkaar horen. Zo is er alle rust voor mij en de hond, en kan er ook niks gebeuren. Aan het eind van elke werkdag maak ik mijn salon schoon:

  • Vegen
  • Stofzuigen
  • Bad soppen
  • Handdoeken wassen
  • Dweilen

18 jaar en je eigen onderneming

Het is natuurlijk heel spannend om te stoppen met de dierenopleiding en te kiezen voor de hondentrimopleiding. Veel mensen in mijn omgeving hadden hier kritiek op. Maar dankzij de opleiding, mijn stageplekken en mijn ouders is dit toch gelukt. Ik heb nu al 2 jaar een succesvol lopende hondentrimsalon. Mijn droom is werkelijkheid geworden!

Ben jij benieuwd naar de opleiding hondentrimmen in Maasland?
Terug naar het nieuwsoverzicht