Dalton

Dalton MAVO Sportklas

In het schooljaar 2023 – 2024 start Lentiz | Dalton MAVO weer met de Sportklas. Deze stamklas heeft meer sporturen op het rooster dan andere reguliere klassen. De leerlingen in de sportklas volgen het Dalton MAVO onderwijsprogramma van leerjaar 1 t/m 4 om uiteindelijk examen te doen voor het vmbo-diploma. 

Lentiz | Dalton MAVO sportklas

De sportklas heeft docenten LO (Lichamelijke Opvoeding) als coach, waardoor je veel contact met elkaar hebt en de lijnen kort blijven. Als kleinschalige school vinden wij persoonlijke aandacht voor de leerlingen namelijk erg belangrijk. De sportklas heeft meer sporturen dan de reguliere klassen, waardoor de vakken Dans en Muziek vervallen. Je kunt deze vakken wel in een Talentgroep volgen tijdens Daltonwerktijd.

In ons Daltononderwijs krijg je de mogelijkheid om huiswerk te maken tijdens schooltijd. Zo blijft er ook na school veel tijd over om te sporten, maar kun je deze momenten ook juist de nodige rust pakken.

Ontwikkeling van sporttalent en sportplezier

In onze regio zien wij erg veel sporttalent. Sporten is leuk en wij kunnen het nog leuker maken!

Als leerling van de sportklas maak je veel kennis met nieuwe sporten zoals free-run en kan je je verdiepen in bekendere sporten zoals handbal. Tijdens de LO lessen geven wij veel aandacht aan het ontwikkelen van je sporttalent. Het geeft dus niet als je in een bepaalde sport iets minder goed bent. Het gaat erom hoe je het oppakt en laat zien hoe je hierin beter kan worden.

We zien het plezier in het beter worden, het sporten met elkaar en elkaar helpen om grenzen te verleggen graag terug bij onze leerlingen!

Lentiz Dalton MAVO Sportklas
Is de MAVO Sportklas iets voor jou?
Meld je nu aan!

Kosten

In het eerste leerjaar vragen wij om een extra bijdrage van €150,- naast de standaard schoolkosten. Dit bedrag gebruiken wij voor het kledingpakket, een uitdagend programma gedurende de LO lessen en het verzorgen van gave sportactiviteiten op locaties buiten school.

In leerjaar 2 t/m 4 vragen wij om een extra bijdrage van €100,- voor het uitdagende sportprogramma gedurende de lessen LO en het verzorgen van de gave sportactiviteiten op locaties buiten school.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de Dalton MAVO Sportklas?
T/m 10 maart 2023 kun je je via het digitale aanmeldformulier aanmelden voor leerjaar 1. Op dit formulier kun je ook aangeven of je je aanmeldt voor de sportklas. Vervolgens kies je een tijdstip voor het intakegesprek op 14 maart 2023.

Daarna nodigen wij je uit voor de sportintake op woensdag 22 maart en vragen we je om een Sportklas intakeformulier in te vullen. Op 11 april beoordelen wij aan de hand van het intakegesprek, de intakeformulieren en de sportintake of jij een geschikte leerling bent voor de Dalton MAVO sportklas.