Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Leren op afstand

Welkom op de 1,5 meter school!

Op dinsdag 2 juni mag onze school weer open! Om ervoor te zorgen dat de school voor iedereen een veilige plek is, is het belangrijk een aantal zaken met elkaar af te spreken. Op die manier kunnen we met elkaar de gezondheid van jezelf en die van anderen beschermen.

Het leren op afstand gaat door zoals je van ons gewend bent, maar vanaf 2 juni mogen wij ook weer lessen op school aanbieden. Je krijgt hier een extra rooster voor, dit is dus een aanvulling op de opdrachten en lessen thuis via Teams. In het rooster kun je ook zien dat je niet alle dagen naar school hoeft te komen. Het nieuwe rooster met daarin de lessen via Teams én de fysieke lessen op school staat hieronder. Als je na het lezen van deze richtlijnen en het bekijken van je rooster nog vragen hebt, kun je een berichtje naar je coach sturen. We kijken ernaar uit om je te zien!

Protocol 1,5 meter school leerlingen

Video: ‘Welkom op de 1,5 meter school’

Vragen en antwoorden over het virus en onze scholen vanuit Lentiz Onderwijsgroep

Rooster vanaf dinsdag 2 juni

Rooster leerjaar 1 t/m 3

Hoe lees je dit rooster?

Je coach heeft je laten weten in welk groepje je zit. Het rooster voor dit groepje is vanaf nu jouw rooster.

Je ziet dat sommige groepjes in het geel staan, andere staan in het oranje. Dit heeft te maken met de juiste deur bij de ingang van de school, zodat je direct de goede looproute richting je lokaal kunt volgen. De groepjes in het oranje hebben een lokaal aan de linker kant van de school en nemen dus bij de voorkant van de school de linker-ingang. De groepjes in het geel hebben een lokaal aan de rechterkant van de school en nemen dus bij de voorkant van de school de rechter-ingang.

Voorbeeld: Je zit in groepje 1. Met 11 leerlingen word je voor de fysieke lessen in lokaal 11 verwacht. Dit is aan de rechterkant van het gebouw (geel), dus bij aankomst neem je bij de voorkant van de school de rechter-ingang.

In het beige zijn de fysieke lessen weergegeven. Dit zijn dus de lessen waar je voor naar school komt. Zoals je ziet is dit meestal in 3 blokken. Je komt dus 2 of 3 keer in de week naar school voor zo’n blok van drie lesuren. De tijden van deze lessen zijn:

Ochtend
Blok 1: 09.00-10.00 uur
Blok 2: 10.00-11.00 uur
Blok 3: 11.00-12.00 uur

Middag
Blok 1: 13.00-14.00 uur
Blok 2: 14.00-15.00 uur
Blok 3: 15.00-16.00 uur

Voorbeeld: Je zit in groepje 1. Op maandagmiddag heb je 3 blokken. Je bent dan dus van 13.00-16.00 uur op school. Op woensdagochtend heb je opnieuw 3 lessen. Die dag ben je van 09.00-12.00 uur op school.

In het blauw zijn de lessen op afstand aangegeven. Je krijgt van de leraar hier een uitnodiging voor in Teams. Het kan voorkomen dat een les op afstand voor een bepaald groepje niet door kan gaan. De leraar laat je dit dan weten.

Hoe werkt het leren op afstand?

De leerlingen moeten aan het einde van elke week de opdrachten per e-mail (mogelijk met vernoemen van een link) insturen. Het is de bedoeling dat je alle uitwerkingen verzamelt in 1 document. Een format hoe je dit het beste kunt doen kun je hier bekijken. Bekijk dit filmpje als je wilt weten hoe je een Word bestand als een PDF bestand opslaat.

Daarnaast vragen bepaalde vakdocenten om sommige opdrachten ook op een andere manier in te leveren. De coach inventariseert of alle opdrachten zijn ingeleverd en de vakdocent beoordeelt het werk. Dit voelt misschien dubbel, maar je coach heeft het nodig om overzicht te houden van je vorderingen.

Voor leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 geldt dat zij de openstaande eindbeoordeling van de periodedoelen moeten invullen. Dit hoeft niet gemaild te worden, want de docenten lezen dit zelf.

Microsoft Teams

We gaan gebruik maken van Teams om de communicatie op afstand tussen docenten en leerlingen vorm te geven. De komende dagen worden de docenten hierin getraind en de nodige voorbereidingen getroffen.

Hiervoor is het belangrijk dat de leerling/student gebruik kan maken van zijn Lentiz school e-mailadres. Deze is te openen via www.mijnlentiz.nl. Mocht dit tot problemen leiden, neem dan contact op met de coach.

Handleiding Teams voor leerlingen

Overzicht per leerjaar

Hieronder  de opdrachten, deze worden gedurende de komende weken steeds aangevuld met nieuwe opdrachten. Het meest actuele document is dus altijd hier op deze pagina terug te vinden.

Heb je een vraag? Neem dan contact op met je coach.

Dalton MAVO

Opdrachten