Dalton

Talentgroepen

Talentgroepen

Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. We bieden daarom verschillende talentgroepen aan. Zo kan je iets nieuws proberen wat je misschien altijd eens hebt willen proberen, zoals schilderen of dansen. Op deze manier leer je iets nieuws tijdens je DWT-uren, hoe gaaf is dat? Ook zijn de talentgroepen heel leuk om aan deel te nemen als je iets al goed kan en hier tijdens school juist meer mee bezig wil zijn, zoals sporten of een instrument spelen. Hieronder lees je welke talentgroepen er allemaal worden aanboden.

Aan deelname van een talentgroep zijn geen extra kosten verbonden.
De groepen worden 6 weken lang op dinsdag tijdens het DWT-uur aangeboden in drie verschillende periodes.

Periode 1: tussen de herfst- en kerstvakantie (Aanmelden is niet meer mogelijk)
Periode 2: tussen de kerst- en voorjaarsvakantie (Aanmelden is niet meer mogelijk) 
Periode 3: tussen de voorjaars- en meivakantie

Talentgroepen

Talentgroep Sport

Dé talentgroep voor alle sportievelingen onder ons! Je krijgt de kans om verschillende en soms wel héél bijzondere sporten uit te oefenen. Zo komt o.a. turnen en de tumblingbaan aan bod. Misschien ga je zelfs wel naar andere locaties. In deze talentgroep sport je samen met leerlingen uit leerjaar 1 t/m 4.

Koken & Bakken

Vind jij het leuk om te helpen in de keuken? Bak je wel eens een taart of meer van de hartige hapjes? Heel Holland Bakt, eat your heart out! De talentgroep Koken & Bakken is voor alle lekkerbekken onder ons. Aan de slag met potten, pannen en bakvormen om de lekkerste recepten samen te maken. Loopt het water je al in de mond?

Talentgroep Kunst

Wil je meer weten over beeldhouwen? Schrijf je dan nu in voor de talentgroep Kunst.
Maak een beeld van boetseerwas of klei en leer meer over verhoudingen en ruimtelijk werken. Daarnaast is er elke les ruimte om zelfstandig te werken aan kunst naar ‘eigen keuze’. Maak tijdens deze talentgroep werk waar je trots op bent en laat je creativiteit de vrije loop! Krijg je al zin om aan de slag te gaan?

Talentgroep Engels Anglia

Speciaal voor leerlingen uit MAVO leerjaar 3 en 4 en HGL leerjaar 3.
Hoe werkt de Engelse taal nou precies? Elke week behandelen we een bepaalde vaardigheid en bekijken we verschillende manieren om deze te gebruiken. Daarnaast duiken we samen dieper in op de grammatica (past continous & passives) en staan we stil bij Use of English. Je goed voorbereiden voor het Anglia Examen doe je in deze talentgroep.

Talentgroep Vogelspotten

Het verschil tussen een zeemeeuw en roodborstje weet je waarschijnlijk wel, maar hoe herken je alle andere soorten vogels eigenlijk? In de ‘Talentgroep Vogelspotten’ leer je eerst hoe je verschillende soorten vogelfamilies van elkaar kunt onderscheiden en waar je bepaalde vogels het beste tegen kunt komen. Wat eten ze en welke seizoenen zijn ze in Nederland te vinden? Natuurlijk gaan we ook een aantal lessen naar buiten om te spotten in het wild! Ben je gek van natuur en wil je hier meer over leren? Dan is deze talentgroep echt iets voor jou.

Talentgroep Dans

Kan jij niet stil blijven zitten als je muziek hoort en sta je altijd als eerste op de dansvloer bij een feestje? Dan is de ‘Talentgroep Dans’ echt iets voor jou! Je leert meer over verschillende dansstijlen en we gaan vooral heel veel oefenen met verschillende choreografieën.

Talentgroep Muziek

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen of zit je misschien al op muziekles en kan je hier geen genoeg van krijgen? In de ‘Talentgroep Muziek’ word je voor een paar weken lid van een echte schoolband. We oefenen eerst met verschillende instrumenten, zoals de (bas)gitaar, keyboad en drums, en werken er naar toe om als bandleden met elkaar een aantal nummers te spelen. Dit is de talentgroep voor jou als dit als muziek in de oren klinkt!

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over de talentgroepen kun je een e-mail sturen naar dalton@lentiz.nl.