Dalton

Talentgroepen

Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. We bieden daarom verschillende talentgroepen aan. Zo kan je iets nieuws proberen wat je misschien altijd eens hebt willen proberen, zoals DJ'en of dansen. Op deze manier leer je iets nieuws tijdens je DWT-uren, hoe gaaf is dat? Ook zijn de talentgroepen heel leuk om aan deel te nemen als je iets al goed kan en hier tijdens school juist meer mee bezig wil zijn, zoals sporten of een instrument spelen. Hieronder lees je welke talentgroepen er allemaal worden aanboden.

Aan deelname van een talentgroep zijn geen extra kosten verbonden.
De groepen worden 6 weken lang op dinsdag tijdens het DWT-uur aangeboden in drie verschillende periodes.

Periode 1: tussen de herfst- en kerstvakantie (Aanmelden is niet meer mogelijk)
Periode 2: tussen de kerst- en voorjaarsvakantie
Periode 3: tussen de voorjaars- en meivakantie

Talentgroepen periode 1

Talentgroep Sport

Dé talentgroep voor alle sportievelingen onder ons! Bootcampen, tennissen en turnen.. Dit en meer kan allemaal aan bod komen in de ‘Talentgroep Sport’. We gaan naar locaties in de omgeving toe om zo verschillende sporten te leren kennen en uit te oefenen. De gymzaal in school wordt af en toe ook gebruikt voor wel heel bijzondere sporten. Ready? Go!

Talentgroep DJ

Is het jouw droom om tussen namen als Martin Garrix en Armin van Buuren op grote festivals te draaien? In de talentgroep DJ maak je alvast een beginnetje voor dit succes! Hoe werkt een DJ set, hoe leer je tellen op de muziek en hoe mix je die overgang nou zo goed mogelijk? Dit leer je allemaal in de ‘Talentgroep DJ’! Maar voor je on stage gaat met de door jou uitgezochte muziek moeten we natuurlijk wel eerst een goede artiestennaam hebben! Zie jij jezelf al staan?

Talentgroep Kunst

Wil je meer weten over beeldhouwen? Schrijf je dan nu in voor de talentgroep Kunst.
Maak een beeld van boetseerwas of klei en leer meer over verhoudingen en ruimtelijk werken. Daarnaast is er elke les ruimte om zelfstandig te werken aan kunst naar ‘eigen keuze’. Maak tijdens deze talentgroep werk waar je trots op bent en laat je creativiteit de vrije loop! Krijg je al zin om aan de slag te gaan?

Talentgroep Engels Anglia

Speciaal voor mavoleerlingen uit leerjaar 3 en 4.
Hoe werkt de Engelse taal nou precies? Elke week behandelen we een bepaalde vaardigheid en bekijken we verschillende manieren om deze te gebruiken. Daarnaast duiken we samen dieper in op de grammatica (past continous & passives) en staan we stil bij Use of English. Je goed voorbereiden voor het Anglia Examen doe je in deze talentgroep.

Talentgroep Vogelspotten

Het verschil tussen een zeemeeuw en roodborstje weet je waarschijnlijk wel, maar hoe herken je alle andere soorten vogels eigenlijk? In de ‘Talentgroep Vogelspotten’ leer je eerst hoe je verschillende soorten vogelfamilies van elkaar kunt onderscheiden en waar je bepaalde vogels het beste tegen kunt komen. Wat eten ze en welke seizoenen zijn ze in Nederland te vinden? Natuurlijk gaan we ook een aantal lessen naar buiten om te spotten in het wild! Ben je gek van natuur en wil je hier meer over leren? Dan is deze talentgroep echt iets voor jou.

Talentgroep Dans

Kan jij niet stil blijven zitten als je muziek hoort en sta je altijd als eerste op de dansvloer bij een feestje? Dan is de ‘Talentgroep Dans’ echt iets voor jou! Je leert meer over verschillende dansstijlen en we gaan vooral heel veel oefenen met verschillende choreografieën. En 1, 2, 3, 4…

Talentgroep Muziek

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen of zit je misschien al op muziekles en kan je hier geen genoeg van krijgen? In de ‘Talentgroep Muziek’ word je voor een paar weken lid van een echte schoolband. We oefenen eerst met verschillende instrumenten, zoals de (bas)gitaar, keyboad en drums, en werken er naar toe om als bandleden met elkaar een aantal nummers te spelen. Dit is de talentgroep voor jou als dit voor jou als muziek in de oren klinkt!

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over de talentgroepen kun je een e-mail sturen naar dalton@lentiz.nl.