Dalton

Veelgestelde vragen

Kijk hier of het antwoord op jouw vraag misschien tussen de veel gestelde vragen staat.

Kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag!

Veelgestelde vragen

 • Welke opleidingen kan ik bij Dalton volgen?

  Onze school is van oorsprong een bijzonder openbare school in Naaldwijk die onderwijs verzorgt volgens de Daltongedachte.

  We richten ons uitsluitend op de theoretische leerweg van het vmbo (Dalton MAVO) en bieden daarnaast een uitdagende leerroute die vmbo en mbo op een slimme manier combineert (Dalton Het Groene Lyceum). Meer informatie over ons onderwijsaanbod is hier te vinden.

  Ook is er een nieuwe opleiding in samenwerking met Lentiz | Floracollege. Meer informatie over Novilab is hier te vinden.

 • Hoeveel leerlingen zitten er op de Dalton?

  Op dit moment zitten er 335 leerlingen op Dalton MAVO en 367 leerlingen op Dalton Het Groene Lyceum. Omdat wij een kleinschalige school zijn met veel fijne ruimtes om te werken voelt de school ook niet zo groot aan en voelt de overstap van groep 8 naar de Dalton niet zo groot.

 • Hoe groot zijn de klassen?

  Er zitten ongeveer 20 tot 30 leerlingen in een klas. Dit hangt natuurlijk ook af van het aantal aanmeldingen.

   

 • Hebben jullie ook talentgroepen?

  Jazeker! Elk mens heeft talenten en elk kind onderzoekt waar die van hem/haar liggen. Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. Daarom kun je bij ons op een aantal gebieden jouw talenten ontwikkelen.

  Wij bieden de volgende talentgroepen aan:

  • Toneel
  • Kunst
  • Sport
  • Muziek
  • Dans
  • Taal
 • Heb je veel boeken nodig of alleen je laptop?

  We geven bij enkele vakken les vanuit fysieke boeken, maar van alle leerlingen die starten in leerjaar 1 verwachten we daarnaast ook dat ze hun eigen laptop meebrengen tijdens de lessen.

  Het is mogelijk een laptop aan te schaffen via school. Wij zijn een samenwerking aangegaan en hebben een aanbod samengesteld. Hier krijg je na aanmelding meer informatie over. Belangrijk om te vermelden is dat wij als school geen financieel belang hebben in dit aanbod.

 • Welke spullen heb ik nodig?

  Wanneer je bij onze school gaat starten zijn er verschillende zaken die nodig zijn om het schooljaar goed te beginnen. Hier kun je een uitgebreid overzicht terugvinden.

 • Bieden jullie ook extra ondersteuning?

  Op onze school is het gebruikelijk dat de leerling veel met leraren praat. Dat past bij onze cultuur en onze sfeer. Het meeste contact heb je met je persoonlijke coach, overige leraren en teamcoördinator van dat leerjaar.

  Het komt voor dat een leerling net even wat extra hulp kan gebruiken, zoals bij dyslexie. Het coördineren van deze extra zorg ligt bij de ondersteuningscoördinator. Het ondersteuningsteam bestaat verder uit een schoolmaatschappelijk werker en schoolondersteuners.

  Bij het aanmelden kun je aangeven of jij extra ondersteuning nodig hebt. De ondersteuningscoördinator geeft dan advies en informatie over eventuele vervolgstappen. Zij weet welke zorg het beste bij de leerling past en hoe de leerling deze extra begeleiding kan ontvangen.

 • Ik wil me aanmelden, hoe doe ik dat?

  Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je graag samen met je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten. Normaal gesproken hebben we een kort kennismakingsgesprek op school. Gezien de maatregelen gaat het dit jaar anders en kiezen we voor een online kennismakingsgesprek.

  Hier kun je het aanmeldformulier invullen. Hier vul je de eerste belangrijkste gegevens in en kies je samen met je ouder(s)/verzorger(s) een beschikbaar moment uit waarop je dit kennismakingsgesprek online wilt voeren. Want ondanks alle maatregelen vinden we het heel fijn je samen met je ouder(s)/verzorger(s) te leren kennen!

  Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld krijg je een bevestiging via e-mail. Lees deze e-mail goed door. Ook ontvang je op een later moment een digitale uitnodiging voor het kennismakingsgesprek.

 • Kan ik een proefles volgen?

  In november organiseren wij Meet & Greets. Tijdens deze middag kun je samen met jouw klas een proefles volgen en kijken of onze school bij jou past. Je bent welkom op:

  • dinsdag 8 november 2022
  • donderdag 10 november 2022

  In de ochtend van 9.15 – 11.15 of in de middag van 12.15 – 14.15.

  Je komt tijdens de Meet & Greet niet alleen meer te weten over Dalton MAVO of Dalton Het Groene Lyceum, maar ook over de nieuwe opleiding Novilab. Aanmelden kan hier.

 • Is er nog een aanvullende informatieavond?

  Het kan zijn dat je ouder(s)/verzorger(s) toch nog een aantal vragen hebben voordat jullie een keuze maken. Om die reden hebben wij op 10 november 2022 een informatieavond speciaal voor je ouder(s)/verzorger(s). Hier worden de belangrijkste zaken nogmaals verteld, maar is er vooral ook ruimte om verdiepende vragen te stellen.

  Dalton Het Groene Lyceum: 18.30 – 19.15 uur
  Dalton MAVO: 19.30 – 20.15 uur
  Novilab: 20.30 – 21.15 uur