Dalton

Duurzaamheid belangrijk thema voor Lentiz I Dalton MAVO & Het Groene Lyceum

Zondag 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid. Een belangrijk thema voor Lentiz I Dalton MAVO & Het Groene Lyceum. Passend bij dit thema worden diverse leeractiviteiten georganiseerd en komen verschillende gastsprekers de leerlingen meer vertellen over het actuele item.

Leerjaar 4 leerlingen van Lentiz I Dalton MAVO & Het Groene Lyceum zijn voor het vak Organisatie & Ondernemen begonnen aan een project in het teken van circulaire economie. Zo gaan leerlingen naar diverse kringloop winkels in de omgeving om een item aan te schaffen en dit te verduurzamen. ‘De bedoeling is dat de leerlingen iets ouds weer in een nieuw jasje op de markt brengen’, aldus Mariëlle van der Maarel, docent en afdelingscoördinator leerjaar 1, 2 en 3.

In de laatste twee weken voor de herfstvakantie zijn daarnaast verschillende gastsprekers uitgenodigd waaronder Mariska van der Haven (eigenaresse van Word eens wakker), Jan van der Maarel (ondernemer) en Iboya Eindhoven (ondernemer marketing). Zij vertellen de leerlingen over onder andere financiën, ondernemen, recycling en marketing.

Op vrijdag 12 november presenteren de leerlingen in groepjes wat het ‘nieuwe’ product is geworden, compleet met een financieel plan, missie en resultaat.

Ook doet Lentiz I Dalton MAVO & Het Groene Lyceum zelf aan het verduurzamen van het schoolgebouw, zo worden er in de maand november 730 zonnepanelen op het dak geplaatst. In de herfstvakantie beginnen de hijswerkzaamheden al.

Terug naar het nieuwsoverzicht