Dalton

Talentgroepen

Talentgroepen

Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. We bieden daarom verschillende talentgroepen aan. Zo kan je iets nieuws proberen wat je misschien altijd eens hebt willen proberen, zoals schilderen of dansen. Op deze manier leer je iets nieuws tijdens je DoeWatTofs-uren, hoe gaaf is dat? Ook zijn de talentgroepen heel leuk om aan deel te nemen als je iets al goed kan en hier tijdens school juist meer mee bezig wil zijn, zoals sporten of een instrument spelen. Hieronder lees je welke talentgroepen er allemaal worden aanboden.

Aan deelname van een talentgroep zijn geen extra kosten verbonden.
De groepen worden op dinsdag tijdens het DWT-uur aangeboden in drie verschillende periodes.

Periode 1: tussen de herfst- en kerstvakantie (Aanmelden is niet meer mogelijk)
Periode 2: tussen de kerst- en voorjaarsvakantie (Aanmelden is niet meer mogelijk) 
Periode 3: 4 weken lang na de meivakantie (alleen leerjaar 1 en 2) Aanmelden kan hier >>

Talentgroepen

Softbal

Dé talentgroep voor alle sportievelingen onder ons! Houd je van softbal of wil je dit de komende weken leren? Dit is je kans! Meld je aan via dit formulier.

Koken & Bakken

Vind jij het leuk om te helpen in de keuken? Bak je wel eens een taart of meer van de hartige hapjes? Heel Holland Bakt, eat your heart out! De talentgroep Koken & Bakken is voor alle lekkerbekken onder ons. Aan de slag met potten, pannen en bakvormen om de lekkerste recepten samen te maken. Loopt het water je al in de mond? Deze talentgroep zit helaas al vol.

Schaken

Laat je hersens kraken met schaken! Ken je de regels al en kan je niet wachten om tegen andere leerlingen te schaken of lijkt het je leuk om dit te leren? Daar is deze talentgroep voor. Schrijf je nu in!

Vogelspotten

Het verschil tussen een zeemeeuw en roodborstje weet je waarschijnlijk wel, maar hoe herken je alle andere soorten vogels eigenlijk? In de ‘Talentgroep Vogelspotten’ leer je eerst hoe je verschillende soorten vogelfamilies van elkaar kunt onderscheiden en waar je bepaalde vogels het beste tegen kunt komen. Wat eten ze en welke seizoenen zijn ze in Nederland te vinden? Natuurlijk gaan we ook een aantal lessen naar buiten om te spotten in het wild! Ben je gek van natuur en wil je hier meer over leren? Schrijf je hier in!

Frisbee

De zon laat zich weer zien, dus we gaan lekker naar buiten met een frisbee. Lijkt jou dit ook wel wat? Doe Wat Tofs en schrijf je in!

Muziek

Altijd al een muziekinstrument willen bespelen of zit je misschien al op muziekles en kan je hier geen genoeg van krijgen? In de ‘Talentgroep Muziek’ word je voor een paar weken lid van een echte schoolband. We oefenen eerst met verschillende instrumenten, zoals de (bas)gitaar, keyboad en drums, en werken er naar toe om als bandleden met elkaar een aantal nummers te spelen. Meld je hier aan voor de talentgroep als dit als muziek in de oren klinkt!

Contact

Voor vragen en/of opmerkingen over de talentgroepen kun je een e-mail sturen naar dalton@lentiz.nl.