Dalton College

Veelgestelde vragen

Kijk hier of het antwoord op jouw vraag misschien tussen de veel gestelde vragen staat.

Kun je het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag!

Veelgestelde vragen

 • Welke opleidingen kan ik bij Dalton College volgen?

  We richten ons in de onderbouw vooral op de theoretische leerweg van het vmbo. Wanneer je naar de bovenbouw gaat, kies je een leerroute die goed aansluit op jouw interesses en talenten. Bijvoorbeeld in de richting economie, maatschappij of sport en welzijn. Je kunt kiezen voor een leerroute die je voorbereidt op het mbo of voor een verkorte doorlopende leerroute die je voorbereidt op het hbo, het HGL genaamd.

  Ook is er een opleiding in samenwerking met Lentiz | Floracollege. Meer informatie over Novilab is hier te vinden.

 • Hoeveel leerlingen zitten er op school?

  Op dit moment zitten er in totaal 485 leerlingen op Dalton College en 83 studenten op het HGL in de mbo fase. Omdat wij een kleinschalige school zijn met veel fijne ruimtes om te werken voelt de school ook niet zo groot aan en voelt de overstap van groep 8 naar Dalton College niet zo groot.

 • Hoe groot zijn de klassen?

  Er zitten ongeveer 20 tot maximaal 30 leerlingen in een klas. Dit hangt natuurlijk ook af van het aantal aanmeldingen.

   

 • Hebben jullie ook talentgroepen?

  Als daltonschool vinden wij het belangrijk om je de kans te geven je talenten te ontdekken of verder te ontwikkelen. Daarom kun je bij ons op een aantal gebieden jouw talenten ontwikkelen tijdens de Doe Wat Tofs-uren! 

 • Heb je veel boeken nodig of alleen je laptop?

  De leerlingen werken in de klas deels digitaal en deels uit (werk)boeken, maar van alle leerlingen die starten in leerjaar 1 verwachten we dat ze hun eigen laptop meebrengen tijdens de lessen.

  Het is mogelijk een laptop aan te schaffen via school. Wij zijn een samenwerking aangegaan en hebben een aanbod samengesteld. Hier krijg je na aanmelding meer informatie over. Belangrijk om te vermelden is dat wij als school geen financieel belang hebben in dit aanbod.

 • Welke spullen heb ik nodig?

  Wanneer je bij onze school gaat starten zijn er verschillende zaken die nodig zijn om het schooljaar goed te beginnen. Hier kun je een uitgebreid overzicht terugvinden.

 • Bieden jullie ook extra ondersteuning?

  Op onze school is het gebruikelijk dat de leerling veel met leraren praat. Dat past bij onze cultuur en onze sfeer. Het meeste contact heb je met je persoonlijke coach, overige leraren en teamcoördinator van dat leerjaar.

  Het komt voor dat een leerling net even wat extra hulp kan gebruiken, zoals bij dyslexie. Het coördineren van deze extra zorg ligt bij de ondersteuningscoördinator. Het ondersteuningsteam bestaat verder uit een schoolmaatschappelijk werker en schoolondersteuners.

  Bij het aanmelden kun je aangeven of jij extra ondersteuning nodig hebt. De ondersteuningscoördinator geeft dan advies en informatie over eventuele vervolgstappen. Zij weet welke zorg het beste bij de leerling past en hoe de leerling deze extra begeleiding kan ontvangen.

 • Ik wil me aanmelden bij Dalton College, hoe doe ik dat?

  Als de keuze op onze school is gevallen, willen we je ook graag samen met je ouder(s)/verzorger(s) ontmoeten.

  Je kunt je aanmelden tijdens de centrale aanmeldweek van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart 2024. Meer informatie lees je binnenkort.

 • Kan ik een proefles volgen?

  Op donderdag 11 januari 2024 zijn de leerlingen van groep 8 welkom voor een Meet & Greet bij Lentiz | Dalton College.

  Tijdens deze lesjesochtend en -middag krijg je de kans om sfeer te proeven in onze school en te ontdekken hoe het is om les te krijgen bij het Dalton College. We laten verschillende vakken zien, je maakt kennis met het daltononderwijs en we hopen dat het voor jou na dit moment duidelijker is of het Dalton College een geschikte middelbare school voor jou is.

  Ronde 1: 9.15 – 11.15 uur (inloop 9.00 uur)
  Ronde 2: 12.15 – 14.15 uur (inloop 12.00 uur)

  Aanmelden kan via het formulier op deze pagina >>

  Let op: In de meeste gevallen melden basisscholen zich aan voor de hele klas. Ben je een ouder/verzorger en wil je graag dat jouw kind meeloopt tijdens onze Meet & Greet? Vraag eerst even bij zijn/haar leerkracht na of de klas gezamenlijk komt op één van de momenten. Zo niet, dan is jouw kind uiteraard ook individueel van harte welkom.

  Op dinsdag 23 januari wordt er voorafgaand aan de open dag een extra Meet & Greet georganiseerd voor de leerlingen die op 11 januari niet aanwezig kunnen zijn. Aanmelden is eenvoudig via het formulier >>

  Vragen? Mail naar daltoncollege@lentiz.nl

 • Is er nog een aanvullende informatieavond?

  Het kan zijn dat je ouder(s)/verzorger(s) toch nog een aantal vragen hebben voordat jullie een keuze maken. Om die reden hebben wij op 1 februari 2024 een informatieavond speciaal voor je ouder(s)/verzorger(s). Hier worden de belangrijkste zaken nogmaals verteld, maar is er vooral ook ruimte om verdiepende vragen te stellen.

  Donderdag 1 februari 2024
  Ronde 1: 19.00 uur (inloop 18.45 uur)
  Ronde 2: 19.45 uur (inloop 19.30 uur)