Floracollege

Lentiz | Floracollege gaat samenwerken met professionele musicalschool

Lentiz | Floracollege gaat samenwerken met professionele musicalschool

Lentiz | Floracollege in Naaldwijk gaat de komende drie jaar intensief samenwerken met de NME foundation in Den Haag. Dit is een professionele opleiding die bestaat uit een musicalschool voor kinderen van 6 tot 18 jaar en een mbo-opleiding tot musicalartiest, de Dutch Academie of Performing Arts in samenwerking met ROC Mondriaan. Het Floracollege heeft hiervoor een subsidie gekregen uit het Fonds voor Cultuurparticipatie.

De NME foundation gaat op diverse manieren lessen en workshops verzorgen op het Floracollege. Daarbij wordt een doorlopende leerlijn voor het vak musical gerealiseerd, speciaal voor talentvolle leerlingen die zich hierin willen specialiseren. De musicalklas wordt op het gebied van stemvorming ondersteund door een zangdocent en koorzang. Er komen musicalworkshops voor alle leerlingen uit de onderbouw en uiteraard wordt er gezamenlijk gewerkt aan optredens en voorstellingen. Een aantal docenten van het Floracollege gaat een professionaliseringstraject voor theatervormgeving volgen, zodat het aanbod aan cultuurprogrammering nog verder kan worden ontwikkeld.

Musical is belangrijk op het Floracollege. Al 15 jaar voert de school grote musicals op, die met en vooral door de leerlingen worden gespeeld en geproduceerd. Daarbij zorgen leerlingen niet alleen zelf voor dans, zang en spel, maar ook voor de decors, de kostuums en de theatertechniek. Inmiddels zijn er al bijna 30 verschillende musicals gespeeld, die allemaal speciaal door het Floracollege zijn geschreven. Een van de hoogtepunten was de Engelstalige musical Xenophobia die in 2019 samen met leerlingen van vier andere Europese scholen werd opgevoerd in Westlandtheater de Naald.

De nieuwe samenwerking draagt bij aan een creatieve toekomst voor onze leerlingen. Het feestelijke startschot vindt plaats op maandag 12 oktober aanstaande in Westlandtheater de Naald, waarbij we tegelijk het 15-jarige bestaan van de musicalklas van het Floracollege vieren. Het theater is voor een beperkt aantal personen geopend en daarom worden er tv-opnames gemaakt van alle optredens van studenten van de DAPA en leerlingen van het Floracollege. De tv-show die op deze manier ontstaat wordt daarna uitgezonden door de WOS-tv.

Terug naar het nieuwsoverzicht