Floracollege

Begeleiden van uw zoon of dochter

update 3 april 2020 Begeleiden van uw zoon of dochter

Afgelopen woensdag hebben we u geïnformeerd over de voortgang van de ontwikkeling van ‘leren op afstand’. Onderstaand een bericht vanuit de afdeling ‘intake & ondersteuning’ over het begeleiden van uw zoon of dochter bij het ‘leren op afstand’.

 

Begeleiden van uw zoon of dochter
Het is een tijd waarin we zoekende met elkaar zijn wat de rol van een ieder is. Voor u als ouder, is er een rol bijgekomen. Er wordt van u gevraagd om te controleren of het schoolwerk volgens planning gedaan wordt. Uiteraard probeert de school dat op afstand zo veel als mogelijk te doen, maar dat kan niet als voorheen. Vandaar dat we voor u én voor jou, als leerling, een aantal tips hebben genoteerd voor bij het plannen, maken en leren van het schoolwerk. In het andere document vindt u/vind je een planningsvoorbeeld welke gebruikt kan worden om een dag- en weekplanning te maken.

Tips -plannen en organiseren Voorbeeld - dagschema

Natuurlijk realiseren wij ons dat iedereen anders is en dus ook een eigen aanpak heeft. Wat voor de één werkt, hoeft voor de ander niet te werken. Voor de leerling: werkt jouw manier goed? Ga zo door! Lukt het niet zo goed? Dan kunnen de tips in het document jou misschien helpen.
Het zijn veel tips, kies de tips eruit die voor jou werken en probeer eens iets anders als je wilt. Maar pas niet alles toe, dan raak je het overzicht kwijt.
Ook staan er vermeldingen bij naar websites. Je kunt de websites bekijken, wie weet staan er daar ook nog nuttige tips voor je bij.

Voor de eerstejaars leerlingen willen wij benadrukken om je (school)agenda te gebruiken tijdens het plannen. In die agenda staan ook nog handige tips om te plannen en organiseren. Maar het allerbelangrijkste: volg de adviezen van je coach/mentor op! Als hij of zij met jou een bepaalde manier van werken afspreekt, volg dat!

Als jij als leerling hulp nodig hebt, omdat je een vak niet goed begrijpt, richt de vraag aan de (vak)docent. Als tegen andere algemene zaken aangelopen wordt, kan de leerling vragen stellen aan zijn/haar mentor/coach.

Heel veel succes, doe voorzichtig.

Wessel Visscher
Coördinator zorg

Rectificatie
Afgelopen woensdag stond er in de mail vermeld dat de school in ieder geval gesloten is tot en met 6 mei. Dit is onjuist. De school is in ieder geval gesloten tot en met 5 mei, uiteraard afhankelijk van de landelijke ontwikkelingen.

 

Volgend bericht
Aanstaande woensdag ontvangt u een mail met een volgende update.

Fijn weekend!

Met vriendelijke groet,

Jan Eliens
Directeur

Terug naar het nieuwsoverzicht