Floracollege

Berichtgeving 13 maart 2020

Berichtgeving 13 maart 2020 Gevolgen COVID-19

Gisteren heeft de landelijke overheid op advies van het RIVM en de GGD in de bestrijding van het Covid-19 virus voor heel Nederland nieuwe maatregelen afgekondigd. U heeft dit ook via alle media kunnen volgen. De genomen maatregelen zijn tot 31 maart as. van kracht.

De taskforce van de Lentiz onderwijsgroep en Floracollege volgen deze ontwikkelingen nauwlettend en op de voet. Aan alle adviezen van het RIVM, de GGD en het kabinet wordt uitvoering gegeven. Op de website van de school is veel informatie te vinden.

Op de persconferentie is door de minister-president expliciet aangeven dat alle basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en MBO opleiding open blijven. Naast alle andere afgekondigde maatregelen heeft dit toch stevige gevolgen voor de school en uw privésituatie. Met deze mail wil de school het een en ander voor u op een rijtje zetten en verder informeren.

Op het Floracollege was het gebruikelijk om de leerlingen bij aanvang en einde van de les de hand te schudden. Vorige week maandag is al besloten dit niet meer te doen. Verder wassen alle medewerkers regelmatig de handen. Vanzelfsprekend blijft dit beleid gehandhaafd.

De raad van bestuur heeft het besluit genomen dat alle reizen naar het buitenland voor leerlingen en medewerkers van de Lentiz onderwijsgroep tot de meivakantie geannuleerd worden. Ook zijn reizen en bezoeken vanuit het buitenland naar de Lentiz scholen niet meer mogelijk.

Het RIVM kondigt de maatregel af om bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts thuis te blijven. De school adviseert dringend om dit voor zowel de leerlingen als de medewerkers te doen. Een ziekmelding volstaat. De school bekijkt dagelijks  de implicaties voor het lesrooster. Het is te verwachten dat een klas of lesgroep een beperkt lesrooster zal krijgen of zelfs een dag les vrij zal zijn. We vragen uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie. U kunt het lesrooster in SOM volgen. We verzoeken u vriendelijk om samen met uw zoon of dochter het rooster iedere dag en vooral in de ochtend samen te bekijken.

  • Op maandag 16 maart hebben alle eerste, tweede en derde klassen GT geen les i.v.m. met een geplande organisatiedag. Voor de dagen erna volgen al deze klassen lessen volgens lesrooster (zie SOM).
  • De derde klassen basis en kader hebben een stageweek. De school heeft besloten om alle stageactiviteiten t/m 31 maart niet door te laten gaan. Veel stagebedrijven geven ook aan gezien de adviezen van het RIVM geen stagiaires te willen of kunnen ontvangen. Alle stagebedrijven worden door de school geïnformeerd. De leerlingen van de derde klassen basis en kader hebben geen lessen op deze dagen.
  • In de onderbouw zijn sommige leerlingen met de maatschappelijke stage aan de slag. Ook deze stage stopt tijdelijk tot en met 31 maart.
  • Volgende week gaat de laatste schoolexamenweek voor de vierde klassen volgens het schoolexamenrooster door. De school legt een hoge prioriteit bij het doorgaan van deze schoolexamenweek.
  • Op woensdag 25 maart as. staat bij het keuze-arrangement: wereldkeuken en gastheerschap een praktische eindopdracht voor ouderen van de Zonnebloem in ons restaurant gepland. Helaas valt dit onder het nadrukkelijke verzoek om contact met kwetsbare ouderen te vermijden. Deze eindopdracht wordt geannuleerd. De afronding van dit schoolexamen zal op een andere wijze plaats vinden.
  • Op donderdag 26 maart bezoeken de derde klassen GT de Tweede Kamer. Ook dit bezoek komt te vervallen.

U ziet dat het Coronavirus grote gevolgen heeft voor de continuïteit van het onderwijs. We vertrouwen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Jan Eliens
Directeur

Terug naar het nieuwsoverzicht