Floracollege

Berichtgeving 18 maart 2020

Berichtgeving 18 maart 2020 Voortgang 'leren op afstand' klas 1 t/m 3

Deze situatie is heel bijzonder en vraagt ook om speciale maatregelen. We kunnen alleen vooruit als iedereen zich positief inzet. Daar gaan we vanuit! Ga thuis aan de slag voor school is de boodschap voor uw kind. En we vragen aan u om over de schouder mee te kijken. Heel hartelijk dank daarvoor. Wij betreuren de ontstane situatie en willen alles doen om het virus in te dammen.  Naar aanleiding van het feit dat onze school tot en met 6 april door de genomen maatregelen gesloten zal zijn, volgt hieronder informatie over een aantal zaken.

Maandag ontvangt u een specifiekere handreiking wat u kunt doen om uw kind te ondersteunen bij het maken van de leerstof.

Onderwijs op afstand

Vanaf woensdag 18 maart zullen de docenten de leerstof publiceren in SOMtoday (en in sommige gevallen via Learnbeat).

Wij gaan er vanuit dat de leerlingen de instructies van de vakken opvolgen, zodat als de school weer start, zij de lesstof bijgehouden hebben vanuit huis. Dat vergt wel de discipline om thuis aan de slag te blijven, maar daar hebben we alle vertrouwen in. De studiewijzers in Somtoday zijn leidend voor wat er verwacht wordt van de leerlingen. Waar mogelijk zal per vak een alternatieve instructie plaatsvinden. Dit is in de studiewijzer terug te vinden. Houd je schoolmail dus ook in de gaten.

Aan u als ouders wordt gevraagd uw kind hierbij te ondersteunen. U kunt samen met uw kind de lesstof in Somtoday vinden.

Inlogproblemen SOMtoday

Mocht er een knelpunt zijn met betrekking tot het inloggen in SOMtoday, dan verwijzen wij u naar de website. Daar vindt u een instructie hoe u inlogproblemen kunt oplossen.

Contact met de mentor/coach

Het contact met de leerlingen wordt onderhouden door de coach of mentor. Per week zal de coach/mentor één keer telefonisch contact opnemen met uw zoon of dochter.

De mentor/coach zal in de loop van de week een mail sturen met daarin het verzoek om het telefoonnummer door te geven waarop uw kind te bereiken is.

Gezondheid van uw kind

Meerdere leerlingen zijn op dit moment verkouden, aan het hoesten of hebben wellicht ook nog griepklachten. In principe hoeft dit niet kenbaar gemaakt te worden bij de school.

Mocht uw kind dusdanige klachten hebben dat het niet mogelijk is om het schoolwerk te maken, dan verzoeken wij u dit wel te melden bij de school. De receptie is te bereiken vanaf 09.00 uur.

Afspraken over volgend contactmoment  

In principe ontvangt u van ons aanstaande maandag wederom een mail met daarin een update over de voortgang. Mocht het eerder nodig zijn, gezien de onvoorspelbare ontwikkelingen, dan nemen wij vanzelfsprekend contact op met u.

Met vriendelijke groet, 
J. Eliens

Directeur

Terug naar het nieuwsoverzicht