Floracollege

contact-momenten en bereikbaarheid docenten

update 30 maart 2020, contact-momenten en bereikbaarheid docenten

Afgelopen woensdag hebben we u geïnformeerd over de voortgang van de ontwikkeling van ‘leren op afstand’. Onderstaand een update over de ontwikkelingen.

Planning instructielessen en vragenuur
Inmiddels zijn bijna alle instructielessen en vragenuren gepland. Op dit moment staan er in sommige gevallen instructielessen en vragenuren dubbel gepland. Instructielessen gaan altijd voor. Vragenuren kunnen wel dubbel gepland worden!

Wij verwachten dat het rooster in de loop van de week op orde is. Aanstaande woensdag ontvangt u hierover een update.

Bereikbaarheid van de docenten
De afgelopen weken is keihard gewerkt om ‘leren op afstand’ te organiseren. Ook u heeft wellicht even moeten schakelen. Hoe moet ik mijn kind ondersteunen hierbij? Hoe moet ik inloggen in SOMtoday? Inmiddels zijn de eerste stappen gezet en is het grootste gedeelte van onze leerlingen digitaal aan het werk!

In de hectische eerste weken na de sluiting van de school zijn veel docenten tot in de late avonduurtjes bezig geweest om de zaken te regelen. Uiteraard willen wij goed bereikbaar zijn, maar vanaf morgen gaan wij de volgende uitgangspunten hanteren:

  • Contact met leerlingen en ouders vindt plaats op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur, tenzij er sprake is van een noodsituatie.
  • Bij vragen van leerlingen is onze eerste gedachte: ‘Kan deze vraag wachten tot het geplande vragenuurtje?

Verder willen wij u erop wijzen dat er op de website een inmiddels rijkelijk gevuld hoofdstuk ‘hulp op afstand’ is. Hier kunt u terecht voor inlogproblemen en instructies ten aanzien van het gebruik van SOMtoday en Microsoft Teams.

Volgend bericht
Zoals ongetwijfeld bij u bekend is er dinsdagavond een persconferentie van het landelijke crisisteam. Woensdag wordt er in het verlengde van deze ontwikkelingen vanuit de schoolleiding een update verzonden.

Ten slotte zijn wij erkentelijk voor het begrip dat we ondervinden en voelen veel steun in de stappen die we nu maken.

Met vriendelijke groet,

Jan Eliens
Directeur

Terug naar het nieuwsoverzicht