Floracollege

EINDELIJK WEER GROTE FLORAMUSICAL IN DE NAALD

Cinderella Crush, de nieuwste grote muscial van het Lentiz Floracollege in Naaldwijk stond al gepland voor juli 2020. Maar nu komt het er dan eindelijk van. Komende week is de show zes keer te zien in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk.

Een belangrijke cultuuruiting van het Floracollege is al meer dan 15 jaar de grote jaarlijkse musicalproductie, die gemaakt wordt door de leerlingen van de musicalklas. Dit is geen reguliere stamgroep, maar een groep leerlingen (dit jaar 70) die ieder jaar opnieuw wordt samengesteld door middel van audities en sollicitaties.

Gezamenlijk dragen zij zorg voor alle activiteiten, zowel op het toneel, als achter de schermen. De decors en alle 60 kostuums worden door de leerlingen zelf gemaakt en er is zelfs een heuse cateringgroep, die alle medewerkers tijdens de musicalweek op tijd van eten en drinken voorziet.

Dit jaar staat de musical ‘Cinderella Crush’ op de planken.
Hoewel haar ouders gescheiden zijn, leidt Natasja een perfect leventje vol muziek en dans en met fijne vriendinnen op een leuke school. Later wil ze een beroemde musicalster of danseres worden. Maar ineens staat haar leven helemaal op z’n kop.
Door omstandigheden moet ze verhuizen naar het nieuwe gezin van haar vader, die zelf veel afwezig is door zijn werk. En tussen Natasja, haar halfzusjes en stiefmoeder botert het niet zo. En ook haar nieuwe school is heel erg wennen.
Dan worden er op school audities georganiseerd voor een videoclip van Robbie, een leerling die aan het doorbreken is als DJ. Natasja aarzelt of ze auditie zal doen, maar haar halfzusjes zijn helemaal verliefd op Robbie en staan te popelen.
Als er een groot schoolfeest wordt georganiseerd, wil Natasja daar ook heen, maar van haar stiefmoeder mag ze eigenlijk niet. Samen met haar vriendin Kayleigh verzint Natasja een plannetje.

 

 

Ambitie, samenwerking en belang

Het Lentiz | Floracollege is een ambitieuze school die ruimte wil bieden aan ieders talent. Dit blijkt wel uit de musicalvoorstellingen  die de leerlingen elk jaar samen ten tonele brengen. Maar er is natuurlijk meer: internationale uitwisselingsprojecten, leren in stagebedrijven, medeverantwoordelijkheid leren dragen voor een schone school door middel van de schoolwacht. Het zijn zomaar enkele voorbeelden. Maar dit alles natuurlijk met één belangrijk doel:  de leerlingen voorbereiden op hun mooie toekomst in de (Westlandse) samenleving als het gaat om vervolgonderwijs en beroep.

Het Floracollege vindt kunst en cultuur onmisbaar in de opleiding van elke leerling. Deze visie komt tot uiting in de vele culturele activiteiten en wordt gebundeld in de kunstklassen en de musicalklas. Hiervoor draagt het Floracollege met trots het keurmerk ‘Erkende Cultuurprofielschool’.

Door de lange traditie van musicals is het Floracollege zich steeds verder hierin gaan ontwikkelen. Dat heeft geleid tot een samenwerking met de NME foundation, een musicalopleiding in Den Haag, met onder andere de Dutch Academy for Performing Arts, een MBO-opleiding tot musicalartiest, waaraan regelmatig leerlingen van het Floracollege verder studeren.

Samen met de NME worden de Flora-docenten verder geschoold in het musicalvak, maar ook in theatervormgeving. Voor de leerlingen zijn er lessen door musicalartiesten en gezamenlijk wordt een doorlopende leerlijn ontwikkeld vanaf klas 1 tot het VMBO-eindexamen Dans of Drama.

Voor deze samenwerking heeft het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie beschikbaar gesteld.

De musical Cinderella Crush wordt deze week zes keer uitgevoerd in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk. Er zijn voorstellingen voor groep 7 en 8 van de Westlandse basisscholen, er zijn twee openbare avondvoorstellingen en uiteraard wordt de show ook voor de eigen leerlingen van de onderbouw van het Floracollege gespeeld. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.westlandtheater.nl of aan de kassa van De Naald.

Terug naar het nieuwsoverzicht