Floracollege

Lessen en inzameling Floracollege voor Oekraïne

In de lessen van Mens & Maatschappij wordt wekelijks aandacht besteed aan actuele zaken. Volgens de docent: ‘Vanaf het allereerste moment van de ruzie tussen Oekraïne en Rusland hebben we er in de les over gepraat. Eén van de leerlingen stelde de vraag of er een oorlog van kon komen. De klas en de docenten dachten zelf van niet. Jammer genoeg hadden we geen gelijk. De oorlog is toch uitgebroken’.

De lessen van Mens & Maatschappij zijn erg levendig en zijn iedere week anders. De docent maakt daarbij gebruik van ProDemos ‘Huis voor democratie en rechtstaat’. Dit biedt een schat aan mogelijkheden om lessen concreet en levendig te maken op gebied van politiek, democratie en rechtstaat.

In de voorjaarsvakantie heeft een aantal leerlingen uit de kunstklassen geld ingezameld voor Oekraïne. Volgens de docent: ‘Na dit initiatief, kwam de vraag of de leerlingen ook op school iets konden doen. Ze kwamen met allerlei toffe ideeën. Het maken van kaarten, sieraden, sleutelhangers, gelukspoppetjes. Met een aantal leerlingen hebben we materialen ingekocht en tijdens de beeldende kunst en kunstXtra lessen zijn we aan de slag gegaan. Met de verkoop hebben we tot nu toe 537,65 euro ingezameld’. Super gaaf dat de leerlingen hier zelf mee kwamen en dat het zo’n succes is! Trotse docenten op het Floracollege!!
Het geld wordt overgemaakt aan ‘Grenzenlose Kinderhilfe’.

Terug naar het nieuwsoverzicht