Floracollege

M-stage leerjaar 1

Binnenkort starten alle leerlingen in leerjaar 1 met maatschappelijke stage (m-stage).

Het doel van m-stage is:

–             Leerlingen kennis laten maken met vrijwilligerswerk in hun eigen omgeving.
–             Leerlingen kennis laten maken met de maatschappij (maatschappelijk besef).
–             Sociale vaardigheden en zelfstandigheid stimuleren/vergroten.
–             Persoonlijke vorming (bildung)

De leerlingen starten met de m-stage op 13 maart, tegelijk met Nldoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.  Net als ieder jaar organiseert het Oranje Fonds ook dit jaar samen met duizenden organisaties in het land Nldoet. Op op 13 en 14 maart 2020 zetten ze daarmee vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigen iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
Het Floracollege doet hier met alle eerste klassen aan mee!

De leerlingen uit leerjaar 1 hebben die dag geen lessen, maar gaan die dag via de ‘NLdoet klussenbank’ zich opgeven voor een klus en zo hun eerste uren m-stage lopen.  In het eerste leerjaar is het de bedoeling dat de leerling 15 uur m-stage volgen. In het tweede leerjaar is dat nogmaals 15 uur.

De leerlingen krijgen op 2 en 3 maart een voorlichting in de klas over wat m-stage is en hoe ze het op de NLdoet moeten organiseren. Deze voorlichting wordt gegeven door de m-stagecoördinatoren van het Floracollege,Faye van Bergenhenegouwen of Dieuwke Vreugdenhil, en Wouter van Alphen van Vitis Welzijn. Na de voorlichting kunnen ze zich direct inschrijven voor een klus op 13 maart. Leerlingen kunnen zich met een groepje inschrijven of alleen. Ben je zelf enthousiast geworden dan kunt je je ook samen met je kind inschrijven om een vrijwilligersklus te doen. Voor vragen over m-stage kun je contact opnemen met school.

Terug naar het nieuwsoverzicht