Floracollege

persconferentie en einde meivakantie

22 april 2020, persconferentie en einde meivakantie

Zoals u gisteravond ongetwijfeld tijdens de persconferentie van het kabinet heeft gehoord, gaat het basisonderwijs vanaf maandag 11 mei weer gedeeltelijk open en moeten de vo-scholen nog geduld hebben tot 1 juni. Wel is gevraagd aan de scholen zich voor te bereiden op een fysieke opening voor leerlingen vanaf maandag 1 juni. Het Floracollege gaat deze voorbereiding ook treffen.

Op 21 mei maakt het kabinet definitief bekend of de schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs vanaf 1 juni weer open kunnen. Dat zal dan met het anderhalve-meter-regime zijn: deels onderwijs op afstand en deels met kleine groepen op school.

Met deze brief willen wij u informeren over de voortzetting van onze onderwijsactiviteiten tot en met 31 mei. Onze meivakantie eindigt op dinsdag 5 mei. Vanaf woensdag 6 mei zullen wij ons onderwijs op dezelfde wijze voortzetten. Tot en met 31 mei blijven we alleen onderwijs op afstand verzorgen.

 

Zoals al eerder vermeld, blijft het volgende gelden:

  • Wij gaan door met het aanbieden van onderwijs op afstand. Hierin speelt SOM een zeer belangrijke rol. Het is dan ook van groot belang dat uw zoon of dochter hier regelmatig in kijkt.
  • De coach of mentor onderhoudt zeer regelmatig het contact met uw zoon of dochter. Dit contact verloopt voornamelijk via MS teams.
  • In principe zijn de docenten op werkdagen tussen 09.00-16.00 uur bereikbaar. Mits hier andere afspraken over zijn gemaakt.
  • Voor onze eindexamenleerlingen geldt dat op donderdag 4 juni officieel wordt vastgesteld of zij geslaagd zijn, of dat er gebruik moet worden gemaakt van eventuele herkansingen. Zij worden in de loop van die dag door hun mentor ingelicht en horen dan of zij al dan niet geslaagd zijn. Eerder kan de school er niets over zeggen.

In de week van 25 mei zullen wij u weer informeren over de manier hoe wij vanaf maandag 1 juni ons onderwijs verder zullen invullen. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen waar nodig gepaste maatregelen nemen en u tijdig informeren.

Tot slot wil ik u en de leerlingen een plezierige voortzetting van de meivakantie toe wensen.

Met vriendelijke groet,
Jan Eliens

Directeur

Terug naar het nieuwsoverzicht