Floracollege

Update 22-1-21 rooster en cameragebruik

In opvolging van de berichtgeving vanuit de overheid ontvangt u deze mail waarin we nader ingaan op de inrichting van het onderwijs tot de voorjaarsvakantie (tot en met vrijdag 19 februari 2021).

Op dinsdag 2 februari 2021 zullen we in een persconferentie meer horen over de mogelijke maatregelen en/of versoepelingen voor het onderwijs. Gezien de korte tijdsspanne naar de voorjaarsvakantie en de grote mate van onzekerheid hebben we gekozen om het huidige lockdownrooster met online lessen tot de voorjaarvakantie te laten doorlopen. De schoolleiding wil hiermee voor de leerling en docent rust, regelmaat en duidelijkheid creëren. Daarnaast geeft dit de school voldoende ruimte om een nieuwe situatie goed voor te bereiden.

 Rooster
U zult ongetwijfeld gemerkt hebben, dat het rooster de afgelopen twee weken instabiel kon zijn. Dit had te maken met een technisch probleem tussen het uitwisselen van data vanuit het roosterprogramma naar SOMtoday, waardoor een aantal lessen niet op de juiste manier ingelezen bleken te zijn. Dit probleem is onder onze aandacht en we hopen dit zo snel mogelijk voor alle leerjaren opgelost te hebben.

 Cameragebruik in MS Teams
Wij streven naar een hoge betrokkenheid in de online lessen. Wij merken dat o.a. het cameragebruik hierbij cruciaal is. Wij hebben met de docenten afgesproken dat bij de start van de les de leerling verplicht is om zijn camera aan te zetten. Dit moment wordt gebruikt om de aanwezigheid te registreren. Tevens kan de docent op andere momenten de leerling vragen om de camera aan te zetten.

 

 Wij hopen u op deze manier voldoende te hebben geïnformeerd.

Alleen samen houden we Corona onder controle!

Terug naar het nieuwsoverzicht