Floracollege

Update 8-1-21 aanwezigheid, gedragsregels en computerhulp

Het Coronavirus blijft ons in de ban houden. Een school aansturen in de huidige tijd voelt als een schip aansturen in een mistige omgeving met slecht zicht. We kunnen niet ver vooruitkijken. We weten niet welke obstakels er nog op ons pad komen, maar dat ze er komen is zeker. Permanent onderzoeken we verschillende routes om te varen. Door de maatregelen van de Rijksoverheid om het Coronavirus onder controle te krijgen zijn we genoodzaakt om de koers geregeld bij te stellen of te veranderen. Op afstand of niet, we doen er alles aan om in contact te blijven met uw zoon of dochter en het onderwijs doorgang te laten vinden.

We merken dat leerlingen in de onderbouw door de thuiswerkdag voor de kerstvakantie al meer gewend zijn aan het leren op afstand. Leerlingen weten steeds beter hoe zij bij hun klassentegel in Teams kunnen komen en hoe zij in de online les hun vragen kunnen stellen. Wij begrijpen dat deze situatie van iedereen veel aanpassingsvermogen vraagt. Wij willen u laten weten dat wij, ook op afstand, graag met u en uw zoon of dochter blijven meedenken. Wanneer u vragen of suggesties heeft, voelt u zich vrij om dit met de coach / mentor te bespreken. Met elkaar staan we sterk om het onderwijs, binnen de huidige beperkingen, voor alle leerlingen zo goed mogelijk vorm te geven.

In dit bericht willen wij u graag op een aantal zaken attenderen.

 

Aanwezigheid tijdens de online les
Leerlingen zijn verplicht om deel te nemen aan alle lesactiviteiten die staan weergegeven in SOMtoday. Het spreekt voor zich dat de leerling de volledige tijd is ingelogd en meedoet. Wanneer een leerling met regelmaat niet aanwezig is bij de online lessen, zal hierover contact worden gezocht met ouders.

Gedragsregels tijdens de online les
Net als voor een normale les, gelden er ook voor de online les gedragsregels. Bijgevoegd vindt u de gedragsregels die op het Floracollege gelden. Het gebruik van Teams door de school is alleen onderwijs gerelateerd. Het gebruik van de chat en het schoolplatform Teams voor privédoeleinden is gezien de privacywetgeving niet toegestaan. Wij willen u vragen dit met uw zoon of dochter te bespreken. Wanneer een leerling hier de grenzen in opzoekt, zullen we hierover in gesprek gaan met de leerling.

Computerhulp
Wanneer uw zoon of dochter tegen computerproblemen aanloopt, hebben we op de website van Floracollege een aparte webpagina aangemaakt. Deze pagina is te vinden onder de kop ‘Informatie & hulp’.

Wanneer uw kind ondanks deze hulp blijft vastlopen, kunt u contact opnemen met de school.

 

Wij zijn in afwachting van de verdere berichtgeving vanuit de Rijksoverheid over de periode vanaf maandag 18 januari 2021. Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 12 januari 2021 wordt u verder geïnformeerd.

Terug naar het nieuwsoverzicht