Geuzencollege

Goede doelen dag

Geuzencollege rent voor Stichting Voorvechter

Vlaardingen – Op het Geuzencollege is het op 5 december op de onderbouwlocaties aan de Arij Koplaan en Willem de Zwijgerlaan traditiegetrouw Goede Doelen Dag. Volgens de overlevering krijgen kinderen cadeautjes en snoepgoed van de goedheiligman en zijn pieten. De leerlingen van het Geuzencollege breken met deze traditie: zij geven in plaats van dat zij krijgen. De vraag is hoeveel geld de onderbouwleerlingen dit jaar bijeenhalen voor het goede doel.

De eersteklassers van de Arij Koplaan bijten het spits af. Terwijl de eerste groep de stormbaan betreedt om zoveel mogelijk gesponsorde rondjes te rennen, volgen andere groepen diverse leuke workshops, zoals theater, nagelverzorging, mandala’s kleuren, kerstcrea, graffiti, debat, muziek en pannenkoeken bakken. Daarnaast kopen de leerlingen aan het begin van de Goede Doelen Dag een strippenkaart voor één euro of vier lege statiegeldflessen. Zij kunnen hiermee huisgemaakte of door Koekela en de Hema (Vlaardingen centrum) ter beschikking gestelde lekkernijen kopen of deelnemen aan leuke activiteiten. Na de eersteklassers gaan de tweedejaarsleerlingen fris van start. Voor de klas die het meeste geld ophaalt, stelt Albert Heijn (Westwijk) een beloning ter beschikking.

De opbrengst van de Goede Doelen Dag van de Arij Koplaan zal via de stichting Support Casper worden besteed aan de aanschaf van materiaal dat nodig is bij het onderzoek van prof. Dr. Casper van Eijck in het ErasmusMC naar een behandeling voor mensen met alvleesklierkanker.

De onderbouwleerlingen van het Geuzencollege van de locatie aan de Willem de Zwijgerlaan zetten zich op deze vrolijke, gezellige en kleurrijke dag in voor de Voedselbank Vlaardingen en een nader door leerlingen en hun ouders te bepalen doel

Terug naar het nieuwsoverzicht