Horeca en commercie

Terug naar de opleidingen...


Hier kun je goed zien wat H&C inhoudt:

PDF-bestand  Excursie naar een kaasmakerij

PDF-bestand  het Geuzencollege verbindt jong en oud

PDF-bestand  Gastles wijnen voor horeca

PDF-bestand  Horeca 3 echt begonnen


Gastvrijheid. 

Jezelf even wegcijferen en andere mensen een geweldige avond bezorgen. 

Even naar een verhaal van een gast in ons restaurant luisteren en even dat kleine beetje aandacht geven aan een andere gast zodat hij of zij zich gewoon thuis voelt. Dat is waar wij voor staan bij deze opleiding.


Vind je het leuk om soms onder druk te werken en dan op het juiste moment te vlammen? Vind je het niet erg om soms wat andere tijden op school te hebben dan de gemiddelde scholier?

Dan is de opleiding Horeca en Commercie waarschijnlijk wel iets voor jou. 


Op school krijg je behoorlijk veel praktijk wat met Horeca te maken heeft. Denk aan koken, serveren in ons eigen restaurant LEF! met gasten van buiten de school, lunches verzorgen in en buiten de school, cateren, gastheer/gastvrouw zijn op bijeenkomsten. Wat dacht je van een stageplaats in een restaurant of hotel in Vlaardingen?


Excursies naar bedrijven die met Horeca te maken hebben, gastlessen op school door professionele koks en een heuse wijnproeverij. Op bezoek bij het MBO om erachter te komen wat na het VMBO je volgende stap wordt. Dat biedt de opleiding Horeca en Commercie jou allemaal….Alleen maar praktijk? Nee, je maakt ook kennis met het ondernemerschap. Vakken als boekhouden, marketing en rekenen zorgen ervoor dat je al met behoorlijk wat bagage het MBO in kan stappen en je later je dromen kan laten uitkomen: Je eigen restaurant of een leuke, uitdagende functie bij een ander bedrijf.


Naast deze theorie werken we veel met praktische opdrachten. Soms maak je die opdrachten alleen, soms samen met andere leerlingen. Samenwerken is iets wat in de Horeca, maar zeker ook daarbuiten, steeds belangrijker wordt. Een website maken, een eigen restaurant ontwerpen. Leren door te doen.


Horeca en Commercie. Een afwisselende opleiding met stage, praktijk en natuurlijk ook behoorlijk wat theorie…want kennis is macht! Je moet in je toekomstige beroep in de Horeca of ergens anders wel het één en ander weten…zo simpel is het.


Ben jij Gastvrij en vind je het een uitdaging om het onmogelijke soms mogelijk te maken? Welkom bij Horeca en Commercie! 


Horeca en Commercie……Uitgerekend Gastvrij !