Groen van Prinstererlyceum

100 jaar ‘t Groen

100 jaar 't Groen

Op 1 september 1919 ging in Vlaardingen de Christelijke H.B.S. Groen van Prinsterer van start. Men begon in het gebouw aan de Schiedamseweg 55. Na enige omzwervingen werd in 1957 het huidige gebouw aan de Rotterdamseweg 55 betrokken. Inmiddels was er ook een gymnasium-afdeling bij gekomen. Vanaf 1968 heette de school Christelijke scholengemeenschap Groen van Prinsterer met een dependance in de Westwijk van Vlaardingen, het latere Westland Zuid. Via enkele fusies kwam de school onder de paraplu van het Accentcollege, van de Holland Accent Onderwijs Groep en nu Lentiz onderwijsgroep.

Al die jaren was de school echter het meest bekend in Vlaardingen als ‘’t Groen’.

Jubileumboek 't Groen, Groener, Groenst, 16 september 2019

Onze directeur  Harry Chambone, heeft op maandag 16 september het jubileumboek ‘t Groen, Groener, Groenst, aan burgemeester Annemiek Jetten overhandigd. Het boek is gemaakt door journalist Kor Kegel en fotograaf Adri Reijnhout uit Vlaardingen, beiden oud-leerlingen van het Groen van Prinstererlyceum. Zij kregen hulp van de ‘meedenkende uitpluizers’ Harry Chambone, Nico Minnaard, Ron Stans en Anton Wesselius. Het unieke boek staat boordevol foto’s en verhalen over de geschiedenis van de school. Ook komen (oud)-leerlingen en (oud)-medewerkers aan het woord.

De burgemeester heeft het boek trots in ontvangst genomen. “Heel bijzonder om zoveel geschiedenis in een boek over deze school, over Vlaardingen en over Vlaardingers te mogen ontvangen. We zetten het op een mooie plek in de vitrinekast”, aldus de burgemeester.

Reünie, 21 september 2019

We hebben een speciale website geopend met informatie over de reünie voor oud-leerlingen en oud-medewerkers. Daar kun je je ook inschrijven voor de reünie.

Hoort zegt het voort!
Ken je nog mensen van wie je denkt dat zij het leuk zouden vinden om te komen, laat het hen dan weten. Deel dit bericht, maak gebruik van je netwerk om zo veel mogelijk oud-leerlingen op de hoogte te brengen van deze reünie.

Soldaat van Oranje, 26 september 2019

Op donderdag 26 september gaan we naar een speciaal voor ons uitgevoerde voorstelling van de musical “Soldaat van Oranje” in Katwijk.
We gaan met de hele school. Examenleerlingen uit 2019 kunnen ook nog gebruikmaken van dit cadeau.
We vertrekken vanaf 18:00 uur met achttien bussen naar Katwijk. De bus-indeling en het precieze tijdstip van vertrek per klas wordt nog bekend gemaakt.

Deze voorstelling vormt meteen de start van het project ’75 jaar bevrijding’ dat we richting mei 2020 gaan uitvoeren.

Slotfeest

In juni 2020 komt er een feestavond in de Stadsgehoorzaal ter afsluiting van het jubileumjaar

We houden jullie op deze pagina op de hoogte van alle activiteiten rond het jubileum.