Groen van Prinstererlyceum

Examens tto

Examens

Tijdens je tto-opleiding op ’t Groen kun je twee keer deelnemen aan een examen. Deze examens zijn internationaal erkend en geven je een streepje voor bij toegang tot buitenlandse opleidingen.

Cambridge examen

Het tto-onderbouwprogramma wordt in de 3e klas afgerond. De leerlingen krijgen een tto-junior certificaat bij bevordering naar het 4e leerjaar en het voltooien van de EIO (Europese en Internationale Oriëntatie) activiteiten. Bovendien doen de leerlingen in het 3e leerjaar een Cambridge examen. In 3 havo is dat het First Certificate niveau, in 3 vwo het Advanced niveau.

IB-examen

Het tto-bovenbouwprogramma wordt in het examenjaar afgerond. De leerlingen krijgen een tto-senior certificaat voor het voltooien van de Engelstalige vakken en de EIO (Europese en Internationale Oriëntatie) activiteiten. Naast het reguliere eindexamen (SE en CE) voor Engels doen de leerlingen het IB (International Baccalaureate)examen. Voor 5 havo is dat IB English B-HL niveau en voor 6 vwo IB English Language and Literature HL niveau.

 

De diploma’s van IB worden erkend en gewaardeerd door universiteiten over de hele wereld. In veel gevallen geeft het IB diploma voorrang bij decentrale selecties.

Kosten

Deelname aan de examens is niet gratis.

3e klas: Cambridge First Certificate of Cambridge Advanced ca € 240,-

Examenjaar: International Baccalaureate English B-HL of Language and Literature HL ca € 95,-.

Voor het tto-junior certificaat en tto-senior certificaat worden geen kosten in rekening gebracht.