Intentie tot samenwerken getekend door Equestrum en het Hippisch Platform Zuid-Holland

Tijdens het 69ste CHIO Rotterdam in het bijzijn van ruim 100 gasten uit de regio en de hippische wereld een intentie tot samenwerken getekend door Equestrum en de partijen vertegenwoordigd in het Hippisch Platform Zuid-Holland (KNHS, KNHS Zuid-Holland, KWPN, KWPN Zuid-Holland, FNRS en Lentiz MBO Maasland).

Het doel van de samenwerking is de verdere ontwikkeling van de paardensport in Zuid-Holland. Daartoe zijn voor de komende jaren een aantal ambities en doelstellingen ontwikkeld. Voor een aantal daarvan zijn inmiddels initiatieven gestart zoals:

  • MBO Paardensport bij Lentiz MBO Maasland en Manege Chardon. De opleiding gaat in augustus 2017 van start.

  • Voor diverse doelgroepen binnen de hippische sport zijn inmiddels inspiratiebijeenkomsten en bijscholingsprogramma's ontwikkeld.

Rens Plandsoen, directeur van de KNHS, is zeer blij met alle initiatieven. “Vanuit de KNHS hebben we de nadrukkelijke wens om te komen tot Regionale platformen door het hele land. Door een goed georganiseerde samenwerking tussen partijen die betrokken zijn bij de paardensport en het bedrijfsleven, krijg je een versnelling in ontwikkelingen. Op die manier kunnen we elkaar versterken. Dat is goed voor de paardensector en voor het bedrijfsleven, daar ben ik van overtuigd.”


“Sport gekoppeld aan economisch belang. We hebben hier goed opgeleide professionals nodig. Jonge mensen die het vak verstaan. Denk aan iemand die langs het paard loopt en ziet dat het dier zich anders gedraagt dan de dag ervoor en daar naar handelt. Naast een dier en het dierenwelzijn is het paard ook een economisch goed. Er gaat 1,8 miljard om in de Paardensport. Het is na voetbal de grootste sport in geld uitgedrukt in Nederland. We willen investeren in de jeugd met de nieuwe Paardensport opleiding in Maasland”, aldus Frans Lavooij, voorzitter Equestrum.