Lenthon wall of fame

LENthon is een initiatief van Lentiz onderwijsgroep en motiveert leerlingen van 12 - 17 jaar om op een leerzame manier klimaatinnovaties voor hun eigen school te bedenken. LENthon is een laagdrempelige manier om leerlingen, docenten en de directe omgeving te enthousiasmeren en activeren voor de verduurzaming van de Lentiz onderwijsgroep. In een periode van zes maanden ontwikkelt ieder team proactief hun duurzame oplossing en krijgen de teams de opdracht om draagvlak te creëren bij medeleerlingen en concrete (uitvoerings)vragen met (lokale) ondernemers te bespreken. Na twee intensieve Boot Camps – trainingen om de klimaatinnovatie en de pitchvaardigheden te verbeteren een halve finale – komen in april enkele teams in de finale. Zij presenteren daar hun innovaties, waarna een vakkundige jury de innovaties beoordeelt op vijf criteria: innovatie, impact op het klimaat, winst/besparing voor school, uitvoerbaarheid en opschaalbaarheid en uiteindelijk een winnaar benoemt.Winnaar 2019

Team Lentiz | MBO Oostland, bestaande uit Niels Plaizier, Bas Teusink, Kenley Boxhoorn, Daan van der Steen, Dylan Kragt, Igor Schoenmaker en Bart Verschuuren wint de editie van 2019 met hun Eco-tuin, waar samen met omliggende basisscholen aan natuureducatie en duurzaamheid gewerkt wordt. 

Winnaar 2017 Winnaar 2018    
Team Lentiz | LIFE College bestaande uit Priscilla van Strien, Esmée Snel en Emine Kavi wint de eerste editie in 2017 met “O’Green Clean Machines” – kleine plantjes met grote impact op luchtkwaliteit, leerprestaties en CO2-reductie in klaslokalen.Team Lentiz | Groen van Prinstererlyceum, bestaande uit Iris Westdijk, Isabelle van Veen en Gamze Sahin wint de editie van 2018 met hun plan voor waterbesparende kranen in school.