Het MBO als innovatiemotor voor het Westland

Een nieuwe lichting tweedejaars studenten van de opleiding Bloem & Design van Lentiz MBO Westland zal voor de vierde achtereenvolgende keer een groen en stylingsarrangement voor MPS Sustainable Quality opleveren. Daarbij krijgen de talentvolle jongeren ondersteuning van 123planten. Dit bedrijf investeert in het overdragen van materiaal- en vakkennis op het gebied van planten en verzorging. Een fijne samenwerking die de kwaliteit van het onderwijs ten goede komt!


Vierentwintig enthousiaste studenten maken in opdracht van MPS een duurzaam Green Decoration Interior. In het verdiepend onderzoek krijgen de jongeren van het bedrijf 123planten de nodige kennis mee op het gebied van planten en verzorging, zodat zij goed voorbereid worden op het eerste klantgesprek met Yolande van den Boom, directeur van MPS. Een gesprek om haar wensen te inventariseren. De deelnemers werken vervolgens aan het samenstellen van een inspirerende ontwerp map en deze presenteren zij tijdens het tweede klantgesprek. Maken, verkopen, informeren en adviseren, alles komt aan bod. De studenten kunnen daarna met de opgedane kennis aan de slag!

 

Oprichter van 123planten Michiel Ingen Housz verzorgt gastlessen over hydrocultuur en watergeefsysteem voor potplanten aan de Bloem & Design studenten en biedt ondersteuning bij de aanschaf van materialen. “Het MBO is een belangrijke innovatiemotor voor het Westland, dus daar werken wij graag aan mee, zegt een betrokken Michiel Ingen Housz”.

 

Bloem & Design van MBO Westland is een opleiding die de studenten veel biedt. De studenten werken o.a. aan hun professionaliteit door aanwezig te zijn of deel te nemen aan bijvoorbeeld Skills Heroes, de Dutch Design Week, de Vt Wonen&Design beurs, de nieuwe BAVO in Haarlem, kasteel Groeneveld, het Rijksmuseum project en de zomerbloemententoonstelling.