VMBO BBL KBL

De overstap van basisschool naar voorgezet onderwijs is voor jou natuurlijk heel spannend. Om dat zo makkelijk mogelijk te maken, lijkt onze aanpak in de onderbouw heel erg op wat je gewend was: samen leren en samen werken in kleine groepjes. Van je mentor krijg je ongeveer 15 uur les per week. Je mentor kent je dus heel goed. dat is fijn. Maar er is nog meer: bij ons kun je werken aan jouw droom: of dat nou sport is, of iets bouwen, een eigen bedrijf beginnen of zorgen voor mensen, lekkere maaltijden koken of omgaan met camera’s…. er is van alles mogelijk! We helpen je ook om bij jouw droom een passende opleiding te zoeken, voor in de bovenbouw van het vmbo en het mbo. 

 

 

Op pad

LIFE College staat niet stil! Als je echt iets wilt leren over hoe de wereld in elkaar zit, kan je niet alleen maar in de schoolbanken zitten. Natuurlijk volg je veel lesuren in het klaslokaal, maar daarnaast gaan we ook veel op pad met onze eigen LIFE College bus! We bezoeken bedrijven of musea en gaan op excursie. Daarnaast loop je stage. Leren door te ervaren heet dat!   

Taal en rekenen

Er wordt op onze school heel veel gedaan aan de ontwikkeling van je taal- en rekenvaardigheden. Dat doen we via leuke, actieve programma’s op de computer of via uitdagende projecten. Natuurlijk krijg je les in allerlei vakken op school maar daarnaast besteden we extra aandacht aan taal en rekenen. Kijk daar heb je later altijd wat aan.
 
Op onze school ben jij belangrijk. Heb jij een droom voor je latere toekomst dan willen wij je helpen die droom waarheid te laten worden. We helpen je om bij jouw droom een passende opleiding te zoeken in onze bovenbouwafdelingen in het VMBO en daarna in ons eigen MBO.  

Techniek

Wist je dat je op het LIFE College  - naast andere richtingen- ook onderwijs kunt volgen op het gebied van Techniek? In de techniek zijn volop banen te vinden, dus je toekomst is verzekerd. Je kunt bij ons bijvoorbeeld kiezen voor de Techniekklas (bbl / kbl) of voor de Technomavo.

Om ouders en leerlingen goed voor te lichten over de toekomstmogelijkheden in de techniek, werken we samen met Technetkring Nieuwe Waterweg Noord. Klik op onderstaand logo om naar de website van Technetkring te gaan.