210 kerstkaarten voor ouderen

Groot Westland

Westland 27 december 2017 -Tijdens de kerstmarkt van Lentiz | Dalton MAVO & Het Groene Lyceum op donderdag 14 december was er een wel heel bijzonder kraampje. Bezoekers kregen de mogelijkheid om tegen betaling een kerstkaart uit te kiezen en hier voor het goede doel een mooie kerstwens voor ouderen op te schrijven. In totaal zijn er bij het kraampje van klas 1B 210 kerstkaarten geschreven.


De leerlingen zijn na deze opbrengst zelf contact gaan zoeken met verzorgingstehuizen in gemeente Westland en hebben op meerdere plekken afspraken gemaakt om langs te komen. In de afgelopen dagen zijn er door de leerlingen voor de zekerheid nog extra kaarten bijgeschreven om teleurgestelde ouderen te voorkomen.


Eind vorige week brachten de leerlingen van 1B de kerstkaarten naar verschillende verzorgingstehuizen. Een gedeelte van de klas ging onder leiding van mentor Mandy Bomer naar de Kreek in 's-Gravenzande om 100 kaarten af te leveren. Een ander groepje vertrok met 70 kaarten naar de Triangel in De Lier en de laatste 40 kaarten werden bij de Rozenhof in Naaldwijk afgeleverd.